Російським найманцям знайшли нову "роботу"

Російським найманцям знайшли нову "роботу"

Найманці російських приватних військових компаній (ПВК), які раніше воювали на Сході України і в Сирії, відтепер беруть участь і в збройному конфлікті в Судані на стороні уряду Омара Башира.

Про це розповіли російській службі ВВС ветерани кампаній і керівник ПВК.

"Тепер на них чекає наступне відрядження: до Судану, де вже воюють "добровольці" з Росії. Я чув, що люди туди поїхали і вже навіть повернулися з важкою формою малярії", - підтвердив ВВС керівник приватної військової компанії "РСБ-Групп" Олег Криницин.

Офіційно влада РФ не визнає участі у збройних конфліктах за кордоном співробітників приватних військових компаній - за російським законодавством це потрапляє під статтю "найманство". Однак і на Донбасі (де, за версією російської влади, взагалі немає солдатів РФ), і в Сирії (розмір російського військового контингенту невідомий), як розповідали очевидці і родичі загиблих росіян, брала участь у боротьбі велика кількість співробітників приватних компаній, пов'язаних із російською владою.

Колишній "міністр оборони" терористів "ДНР" Ігор Стрєлков (Гиркін), який воював на боці проросійських сепаратистів, підтвердив ВВС, що чув про нові відрядження до Судану.

Нагадаємо, громадянська війна в Судані триває з 2013 року, після того, як в 2011 році проголосила незалежність південна частина країни. У Південному Судані розміщені частини міжнародних миротворців чисельністю 12 тисяч осіб. Своїх військовослужбовців до складу контингенту виділяють країни Африканського союзу.

Офіційно Росія не брала участь у конфлікті. Однак нещодавно до Росії вперше приїхав президент Судану Омар Башир, якого Міжнародний кримінальний суд звинувачує у геноциді під час конфлікту в суданському регіоні Дарфур. Він зустрівся з президентом РФ Володимиром Путіним і заявив, що його країна потребує захисту "від агресивних дій США".