Трамп просить припинити розслідування щодо Росії

Трамп просить припинити розслідування щодо Росії

Президент США Дональд Трамп упродовж літа неодноразово закликав високопоставлених республіканців із Сенату США, включаючи голову комітету розвідки Сенату, припинити розгляд справи щодо російського втручання у президентські вибори 2016 року.  

Про це повідомляє "The New York Times" із посиланням на законодавців та їхніх помічників.

"Такі прохання Трампа є надзвичайно незвичним втручанням із боку президента в законодавче розслідування, що стосується його сім'ї та близьких помічників", - йдеться у повідомленні.

Сенатор Річард Бур - голова Комітету з розвідки, заявив в інтерв'ю цього тижня, що Трамп сказав     йому, ніби хоче побачити звершення розслідування, яке затьмарило більшу частину першого року його президентства.

Крім цього, за словами законодавців і помічників, Трамп доручив сенатору Мітчу Макконнелю з Кентуккі, сенатору Рою Бланту з Міссурі та члену розвідувального комітету швидко закінчити розслідування.

У свою чергу, представник Білого дому заявив, що Трамп не зробив неправомірних дій, і додав, що президент "ні в якому разі не намагався застосувати надмірний вплив на членів комітету". Він вважає, що немає ніяких доказів змови, і ці розслідування повинні здійснюватися справедливо і належним чином".

Нагадаємо, зять і старший радник президента США Джаред Кушнер на початку листопада цього року зустрічався зі спецпрокурором Робертом Мюллером, який розслідує можливе втручання    Росії у президентські вибори США в 2016 році.