Іспанія розпочала судовий процес проти каталонських політиків

Іспанія розпочала судовий процес проти каталонських політиків

Верховний суд Іспанії розпочав судовий процес щодо звинувачень, висунутих проти колишнього спікера парламенту Каталонії Карме Форкаделла, а також інших високопоставлених парламентаріїв регіону, відсторонених Мадридом.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на речника суду.
    
"Судовий процес було розпочато після того, як головний прокурор Іспанії Жозе Мануель Маза закликав пред'явити звинувачення каталонським чиновникам щодо заколоту та підривної діяльності за їх намір відокремитися від Іспанії", - йдеться у повідомленні.

Раніше генеральний прокурор Жозе Мануель Маза звинуватив Пучдемона та інших каталонських представників влади, які організували нелегальний референдум про незалежність від Іспанії, у заколоті, підбурюванні до підривної діяльності, шахрайстві та зловживанні коштами.

Тим часом стало відомо, що лідер Каталонії Карлес Пучдемон не проситиме притулку у Бельгії, повідомляє AFP у своєму Twitter.

"Каталонський лідер сказав, що не шукатиме притулку в Бельгії в інтересах безпеки", - йдеться у повідомленні. Пучдемон заявив, що повернеться до Іспанії, якщо та гарантуватиме йому справедливий судовий процес, пише АВС News.

"Якщо вони зможуть гарантувати нам усім, а зокрема мені, справедливий, незалежний процес, з поділом влади, який маємо у більшості європейських держав, якщо вони гарантують це, ми негайно повернемося", - заявив Пучдемон.

Політик зазначив, що приїхав до Бельгії задля безпеки. Брюссель вибрав тому, що це столиця Європи. За словами Пучдемона, він поважатиме результати виборів 21 грудня.

Нагадаємо, прем'єр Іспанії Маріано Рахой заявив, що розпускає парламент Каталонії. 21 грудня в регіоні відбудуться позачергові вибори. Звільнено також каталонського лідера Карлеса Пучдемона та його кабінет. Керувати регіоном буде віце-прем'єр-міністр Іспанії Сорайя Саєнс де Сантамарія.