Відкрито 10 кримінальних проваджень на місцевих виборах

Відкрито 10 кримінальних проваджень на місцевих виборах

Більшість повідомлень пов’язані з порушенням ведення передвиборної агітації та підкупом виборців.

Про це повідомляє РБК.

Протягом дня голосування на місцевих виборах до об’єднаних територіальних громад, що проходили у неділю, 29 жовтня, поліція відкрила десять криміінальних проваджень, з них 4 - за фактом підкупу виборців.

Загалом у рамках цього виборчого процесу до поліції надійшло 207 повідомлень, з яких 136 - у день проведення виборів. Переважна більшість повідомлень була пов’язана з порушенням ведення передвиборної агітації та підкупом виборців, за кожним із цих фактів поліцією проводиться детальна перевірка.

Відомості щодо 10 фактів із загальної кількості повідомлень внесені до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань, з них чотири - за фактами підкупу виборців, ще по 2 - за фактами незаконного використання виборчих бюлетенів, а також умисного знищення або пошкодження майна.

Крім того, зафіксовано по одному факту завдання легких тілесних ушкоджень і перешкоджання законній професійній діяльності журналіста.

Нагадаємо, у Дніпропетровській області під час нападу невідомих на виборчу дільницю у с. Майське Синельниківського району постраждало два співробітники поліції.