Прикарпатські аграрії планують наступного року вирощувати у промислових масштабах квасолю. Кажуть, ця культура має чимало позитивних якостей.
Про них розповідали нашій кореспондентці Світлані Усатюк:
"У господарстві, яке працює в Городенківському районі, вже запровадили пілотний проект з вирощування квасолі. Під цю культуру тут відвели 180 гектарів земельних угідь. Із кожного гектара зібрали по 2 тонни урожаю і зробили висновок: будуть продовжувати справу й надалі. Про переваги вирощування квасолі говорить керівник агроформування Павло Потомський.
Аграрій додає: врожай квасолі можна збирати за допомогою комбайна. Тож, на його думку, період, коли цю культуру в області вирощували лише в одноосібних селянських господарствах, має залишитися в минулому. Тим часом фермери повинні подбати про експорт квасолі в країни Європейського Союзу".
Світлана Усатюк. Івано-Франківщина. Українське радіо.