Ситуація на Сході України залишається напруженою

Ситуація на Сході України залишається напруженою

Проросійські найманці не припиняють обстріли позицій Збройних сил. Впродовж минулого дня зафіксовано 14 таких обстрілів, 11 із них на Донецькому напрямку, інформує штаб АТО. Неподалік Авдіївки по опорних пунктах української армії бойовики вели вогонь з міномету калібру 82 мм, ручних гранатометів та стрілецької зброї.

Опорні пункти в районі Красногорівки терористи обстріляли з гранатометів та мінометів калібру 82 мм, випустивши при цьому 28 мін. Снайпери російських найманців обстрілювали позиції поблизу Зайцевого, а по укріпленнях в районі Майорська ворог вів вогонь з кулеметів великого калібру.

На Маріупольському напрямку позиції поблизу Новотроїцького та Широкіного бойовики також обстріляли із заборонених Мінськими угодами озброєння. В окремих випадках українські бійці відкривали вогонь у відповідь.

Тим часом, розвідка зафіксувала перекидання з Росії на Донбас "Градів", БТРів та військових. Зокрема, для відновлення втрат та доукомплектування бойових підрозділів із Росії прибуло "молоде поповнення" з Дагестану, заявляють у розвідці.

Крім того, Україна надала представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ інформацію про наявність танків та артилерійських систем калібром понад 100-мм у районах Ясинувата, Донецьк, Мічуріне, Кузнецово-Михайлівка та Свободне.