В Україні підбивають підсумки виборів

В Україні підбивають підсумки виборів

Другий тур місцевих виборів відбувся 15 листопада.

Грубих порушень, які могли б суттєво вплинути на результати голосування, не зафіксовано. Хоча без неприємних інцидентів у день голосування не обійшлося.

На Дніпропетровщині під час проведення другого туру місцевих виборів правоохоронці зафіксували 80 порушень. Про це повідомила начальник відділу комунікацій Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області Ганна Старчевська.

За результатами паралельного підрахунку голосів, які вели спостерігачі від "ОПОРИ", на виборах міського голови Дніпропетровська перемагає кандидат від УКРОПу Борис Філатов. У нього приблизно 53 відсотки голосів. У суперника від Опозиційного блоку Олександра Вілкула - понад 46 відсотків. Даних від ТВК немає.                

У Кривому Розі на виборах міського голови лідирує батько Вілкула - Юрій Вілкул, теж кандидат від Опозиційного блоку. Його відрив від кандидата від "Самопомочі" Юрія Мілобога - 752 голоси. Результати голосування, що дають перевагу Вілкулу, затвердили 12 членів міської комісії, 6-ро проголосували "проти", оскільки вважають можливими фальсифікації. Мілобог подав у міськвиборчком скарги, розгляд яких комісія призначила на завтра.

У Луцьку за результатами опрацювання 100 відсотків протоколів із дільниць перемогу здобув чинний міський голова Микола Романюк - кандидат від БПП "Солідарність". Його підтримали 57 відсотків лучан.

Хмельницька ТВК оголосила перерву до завтра. Комісія прийняла всі протоколи, але документи із трьох дільниць повернули на уточнення. Екзит-полів у Хмельницькому не проводили. Паралельний підрахунок здійснювали у штабах кандидатів. Кандидат від "Свободи" Олександр Симчишин заявив про свою перемогу.