Промінь рекомендує: Defy Def, CHUPA 12 і MOLODOY з треком "Брат"

Промінь рекомендує: Defy Def, CHUPA 12 і MOLODOY з треком "Брат"

Defy Def (Богдан Козирський) — хіп-хоп виконавець і дизайнер родом з Миколаєва. Довгий час проживав у Харкові, зараз у Києві. Свій перший студійний проєкт записав у 2009 році й до 2016-го був відомий як Defer. Двічі робив перерви в творчості. А в червні цього року видав свій перший альбом "Double D Tape, Vol. 1". Загалом у ньому дев’ять пісень, одна з яких під назвою "Брат" потрапила в плейлист "Промінь рекомендує". Її Defy Def  написав у співпраці з CHUPA 12 і MOLODOY. З чого розпочалось його захоплення репом, а також, як любов до музики вплинула на вибір професії, Defy Def розповів ведучим шоу РанокПро на Радіо Промінь Дмитру Захарченку й Лесі Антипенко.

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

Defy Def / Фото з інстаграм-сторінки bigg.def

"Коли нам було по десять років чи навіть по дев’ять, ми з пацанами з району ходили слухали 50 Cent, Eminem, Cashis, надихались ними і думали: "О, нам би теж зайнятись чимось таким!" Писали якісь тексти, батлились на вулиці. Кілька пацанів з того двору почали записуватись, і я один із них. З ними ми й досі тримаємо коннект і в цілому цей трек "Брат" — про нього. Тому що трек про дитинство, про підлітковий вік, як ми пройшли його разом." 

Привіт! Спочатку ти жив у Миколаєві, потім у Харкові і тепер у Києві. З чим пов’язані твої переїзди, якщо не секрет?

Я з Миколаєва переїхав у 17 років до Харкова вчитись, там прожив десь вісім років і з початку повномасштабного вторгнення переїхав до Києва.

На кого вчився?

На архітектора, плюс-мінус. 

І ти зараз працюєш за спеціальністю? 

Я взагалі дизайнер, тому плюс-мінус. Якось так вийшло. 

Ти дизайнер інтер’єрів, веб-дизайнер? 

Моушн дизайнер, анімація. 

Тобто зручно допомагати собі в творчості?

Так, весь візуал роблю собі сам. Я в цілому й почав займатись дизайном, тому що потрібно було для репа створювати якийсь візуал, і це спонукало зайнятись цим. І зараз я заробляю гроші також на цьому.

А на репі?

На репі? Так, трошечки є, ну зовсім трошечки.    

В подальшому ти б хотів полишити дизайн, щоб займатись лише репом?

Звісно, я хотів би займатись лише музикою, але поки що в нас в країні андеграунд реп взагалі не приносить якісь доходи, за них неможливо жити, можна купити хіба що піцу іноді. 

З чого взагалі розпочиналась твоя музична зацікавленість? Як ти прийшов до хіп-хопу або як він прийшов до тебе?

Це цікава історія, тому що десь у 2009 році ми з пацанами з району, нам було по десять років чи навіть по дев’ять, ходили слухали 50 Cent, Eminem, звісно, Cashis, надихались ними й думали: "О, нам би теж зайнятись чимось таким!" Просто на аркушах писали якісь тексти, батлились навіть на вулиці, але то таке було, по-дитячому. Кілька пацанів з того двору почали записуватись, і я один із них. З ними ми й досі тримаємо коннект і в цілому цей трек "Брат" — про нього, можна сказати. Тому що трек про дитинство, про підлітковий вік, як ми пройшли його разом. 

А серед тих пацанів були й CHUPA 12 і MOLODOY? 

Ні, от з ними ми познайомились уже в 22-му році, коли в цілому андеграунд реп український знову з’явився, коли виконавці почали переходити на українську мову й робити якісну музику. 

А чому ти об’єднався з хлопцями? Чому саме CHUPA 12 і MOLODOY? 

З CHUPA ми познайомились, коли я приєднався до творчого об’єднання JUWO. Там був і Льоша (Олексій Чуприна, відомий як CHUPA 12 - ред.), ми з ним добре сконнектились. Й коли я писав свій альбом, то подумав, що Льоша стовідсотково тут буде круто звучати! А MOLODOY, пам’ятаю, мені писав, коли я випустив трек "Тато", кинув мені респект. І ми домовились, що колись треба щось записати.  І тут я подумав, що треба дати місце на його куплет.

Ти згадав про пісню "Тато", зараз ми будемо презентувати пісню "Брат". Сім’я взагалі розділяє твоє захоплення музикою? 

Взагалі дуже добре. Колись давно, коли я просто ходив по квартирі й читав реп, це дуже дратувало батьків, тому що вони приходять з роботи — я читаю реп, просинаються — я читаю реп, просто сідають обідати — я читаю реп, то було напряжно. А відколи я з’їхав від них, — дуже круто ставляться!  

Слухати пісню "Брат" від Defy Def, CHUPA 12 і MOLODOY, як і багато інших прем’єр, можна в плейлисті "Промінь Рекомендує 2024" на Spotify.