Промінь рекомендує: Alina Kosh із треком "Одного разу"

Промінь рекомендує: Alina Kosh із треком "Одного разу"

"Я пишу вірші з юних років. Завжди мріяла співати і писати свою музику. Вдома в столі в мене цілий том моїх записок, які вже немає куди складати, і, здається, настав час ділитися своїм світом зі слухачами. У 2018 році, прокинувшись зранку в зйомній кімнаті у Дніпрі, я зрозуміла, що треба купити гітару й почала писати власні пісні". Так про свій шлях до музики розповідає співачка Alina Kosh. Щоправда, свою першу пісню вона презентувала лише навесні цього року. А 22 вересня вийшов її третій сингл  "Одного разу", який потрапив у плейлист "Промінь рекомендує". До цього ви могли бачити Аліну Кошарну, а саме так її звати,  в складі команди "180 і вище" на шоу "Ліга Сміху". В команду Аліна потрапила, коли з рідного Мелітополя переїхала до Дніпра, де вступила в Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара (на факультет систем і засобів масової комунікації). Під час навчання Аліна також спробувала себе в моделінгу, що цілком закономірно для зеленоокої блондинки зростом 1 м 80 см. Кілька останніх років вона знімається в телепроєктах і серіалах, а також працює радіоведучою. Про свій шлях до музики та нову пісню Alina Kosh розповіла ведучим шоу РанокПро на Радіо Промінь Дмитру Захарченку й Лесі Антипенко.

0:00 0:00
10
1x

 Фото з інстаграм-сторінки alina_kosh

"Наразі я пишу інді-рок, поп-рок, тобто в цьому напрямку. І я думаю, що на українській сцені класно заявляти себе саме в напрямку року. Тому що ми все ж таки маємо бунтарський дух"

Аліно, привіт! Ти працюєш у різних напрямках. І все ж таки, в тебе є чітке розуміння, ким ти хочеш бути остаточно? 

В мене є акторське коло, я ваша колега-радіоведуча, є журналістика й ще щось. Але я зрозуміла, що, напевно, я просто артист, що включає в собі всі ці поняття, так би мовити. Мені подобається бути всюди потрошку.  

Якби тобі сказали обрати щось одне про себе, щоб тебе представити, що б це було? Що в тебе на першому плані?

В принципі, якщо говорити про поклик душі, про що мрію, це, звісно ж, зупинитись на музичному мистецтві й заявити про себе в цьому просторі, але для цього ще треба час. І дякую Радіо Промінь за те, що ви підтримуєте молодих артистів, бо це так надважливо насправді! 

Твої попередні скіли, серед яких і гумор, якось допомагають зараз в музиці? 

Здається, життя вело мене за різними напрямками, щоб я зібрала всі ці скіли й далі сама зрозуміла, як мені рухатись. Наразі, випускаючи свої пісні, я не "запарююсь", грубо кажучи, про те, що мені треба SMM, чи написати пресреліз, чи якось себе презентувати. Я не боюсь сцени тієї ж самої, бо маю досвід. І все це — ніби я збирала цей досвід, збирала-збирала, щоб зараз така: "О, все, я готова!" Я "шарю", як все це зробити, можу це зробити сама й цим дуже пишаюсь. 

Тобі залишилось стати мультиінструменталісткою й почати робити аранжування своєї музики. 

Я граю на гітарі. 

А ти вже визначилась, в якому напрямку в музиці хочеш рухатись?

Зі шкільних років я слухаю рок, він завжди мене приваблював. Наразі я пишу інді-рок, поп-рок, тобто в цьому напрямку. І думаю, що на українській сцені класно заявляти себе саме в напрямку року. Тому що ми все ж таки маємо бунтарський дух, і це круто проявляти саме в роковій музиці, тож вона мені подобається й більше до душі. 

"Ця пісня про аб’юзивні відносини, як жінка з них виходить і відчуває п’янкість після того, як вона з них вийшла. А сама музика написана в латинському стилі, більш легкому, скажімо так. Це поєднання чогось дуже болючого й чогось дуже легкого"  

Твоя пісня "Одного разу" — драматична історія, здається. 

В принципі, так. Але й рок — це про драму, мені здається, він не такий уже й легкий в плані написання віршів, ти завжди вкладаєш туди якусь історію. Сторітелінг у музиці мені дуже сильно подобається. 

Це особиста історія, яка зіграла мені на руку. Це така антиутопія, яку ми подаємо як утопію. З болісного робимо привабливе. Пісня написана, в принципі, про аб’юзивні відносини, як жінка з них виходить і відчуває п’янкість після того, як вона з них вийшла. А сама музика написана в латинському стилі, більш легкому, скажімо так. І це поєднання чогось дуже болючого й чогось дуже легкого в цій пісні.             

Слухати пісню "Одного разу" від Alina Kosh, як і багато інших прем’єр, можна в плейлисті "Промінь Рекомендує 2024" на Spotify.