Євген Тріплов: "Всі діти реально цікаві й обрати з них буде дуже складно"

Євген Тріплов: "Всі діти реально цікаві й обрати з них буде дуже складно"

Рекордні 309 заявок на участь у Національному відборі на Дитяче Євробачення–2024 отримало Суспільне Мовлення. В основному це дівчата (хлопців серед заявників лише 17%) та сольні виконавці. Цьогоріч, щоб потрапити в Нацвідбір, надсилати авторську пісню було не обов’язково. Досить було записати два кавери й відеопредставлення. Правила спростили, аби якомога більше дітей змогли долучитись до конкурсу. Вже зовсім скоро — до 25 липня — Суспільне оголосить  імена 15-ти претендентів, які увійдуть у лонг-лист. Усі вони пройдуть навчання в літній "зірковій школі", після чого з них оберуть шістьох фіналістів. Продюсерка Нацвідбору Світлана Тарабарова й сонграйтер Євген Тріплов напишуть для них авторські пісні, а режисер і креативний продюсер Євген Кот — поставить для них номери. Євген Тріплов в ефірі шоу РанокПро на Радіо Промінь розповів про залаштунки Нацвідбору. За його словами, робота вже кипить, зокрема, список претендентів уже скоротився майже в десять разів. Євген запевняє, що фаворитів серед конкурсантів не обиратиме й до всіх ставитиметься однаково, а пісні писатиме конкретно під кожну дитину.

Фото: junior.eurovision.ua

"У всіх є непоганий вокал, харизма й це маленькі артисти. Мені особисто буде приємно працювати з кожним із них" 

Євгене, доброго ранку. Хотів запитати з приводу заявок, які прийшли. Ти переслуховував усі пісні? 

Ні, я не переслуховував усі пісні. Ми збирались із Світланою Тарабаровою і Євгеном Котом. Світлана підготувала список з більш як тридцяти кандидатів, і от їх я слухав. 

Звісно, що ти більше працюєш з дорослими виконавцями і це зовсім інший досвід. І все ж таки, як людина, яка глибоко й давно в музиці, які в тебе враження від спектру поданих заявок? Можливо, є якась тенденція або просто ти щось для себе підмітив? 

Можу сказати, що всі, кого я слухав, всі діти реально цікаві й обрати з них буде дуже складно. Тому що у всіх є непоганий вокал, харизма й це маленькі артисти. Мені особисто буде приємно працювати з кожним із них. 

Тобто з цих 300-от уже відібрали 30-ть? 

Більше тридцяти, там тридцять із хвостиком. Але, швидше за все, так. 

Цього року було не обов'язково надсилати оригінальну пісню. Попри це майже 20% учасників надіслали саме оригінальну композицію. Серед цих 30-ти чи багато людей, які виконали саме авторську композицію? 

Я чув декілька пісень, але не сильно звертав на це увагу. Я більше звертав увагу, як людина себе поводить, як співає. Тому що, якщо є своя класна пісня — це плюс, але її відсутність не є мінусом. 

Як продюсер і сонграйтер ти більше звертаєш увагу на емоційну складову, як дитина тримається, як виконує, чи все ж таки смислове навантаження пісні також має значення? Чи це взагалі сукупність?

Ви, коли слухаєте пісню, сприймаєте загалом усе, і я так насправді. Або подобається, або не подобається.

"Фаворитів у мене точно немає і не буде до останнього моменту. Я хочу відноситись до всіх однаково. Так, як відносилися б до мене, наприклад, якби я брав участь у конкурсі" 

А в тебе вже є фаворити серед цих 30-ти? 

Ні, в мене немає фаворитів, оскільки ще немає лонг-листа. А вже з тими, кого обере Світлана, будемо працювати. Тому фаворитів у мене точно немає і не буде до останнього моменту. Я хочу відноситись до всіх однаково. Так, як відносилися б до мене, наприклад, якби я брав участь у конкурсі. 

Що стосується твого попереднього досвіду в музичній індустрії і цієї роботи, для тебе це про що? Маю на увазі Нацвідбір і взагалі Дитяче Євробачення? Мені здається, все ж таки це свіжий досвід? 

Звичайно, я до цього ніколи не брав участь у подібних заходах, для мене це новий досвід. Я дуже хвилююсь, тому що це діти й хочеться зробити для них краще. 

"Я точно буду відштовхуватись від дитини, від її бачення й побажання. Тому що в першу чергу повинно подобатись їй. Тож якихось заготовок у мене немає. Я не дістану якусь стару пісню й скажу: тримай і співай. Такого не буде" 

Ти зі Світланою Тарабаровою писатимеш пісні для фіналістів Нацвідбору. В тебе вже є якісь думки з цього приводу? Бо написати шість пісень непросто, а тут іще й діти.

Попередніх думок у мене ніяких немає. Кого я чув, то подумав, ага, от сюди можна було б якусь веселу й позитивну пісню. Але сама тематика і детально, про що, я точно буду відштовхуватись від дитини, від її бачення й побажання. Тому що в першу чергу повинно подобатись їй. Тож якихось заготовок у мене немає. Я не дістану якусь стару пісню й скажу: тримай і співай. Такого не буде. 

Було б трохи дивно, якби ти просто дістав демку, яка писалась, скажімо, для Wellboy.

Я так точно робити не буду. Не хвилюйтесь, все буде добре.