Промінь рекомендує: Lipatova з треком "Сум’яття"

Промінь рекомендує: Lipatova з треком "Сум’яття"

Аня Ліпатова продовжує розвивати сольну кар’єру й випустила нову пісню "Сум’яття". З аранжуванням її другого треку знову допоміг саундпродюсер Артем Уманський. Разом з виконавицею він також з’явився в кадрі її дебютного кліпу. Сім років Аня була вокалісткою київського інді-рок гурту the feels. Але через повномасштабне вторгнення рф в Україну  виїхала в Варшаву, де живе й досі. Цієї весни дівчина запустила свій сольний проєкт Lipatova, оскільки хотіла писати більш легку поп-музику. Про це вона розповідала в нашому ефірі, коли презентувала дебютну пісню "Шум". Її нова пісня "Сум’яття" — це легка й літня композиція про кохання. Вокал до неї, як і в дебютній пісні, писали в домашніх умовах у "будці" з простирадла і матрацу. Про свої експерименти з музикою, а також наступний реліз Lipatova розповіла ведучим шоу РанокПро на Радіо Промінь Дмитру Захарченку й Лесі Антипенко.

0:00 0:00
10
1x

Фото: @julsi.photo з інстаграм-сторінки anya.lipatova

"Мені хотілось максимально випробувати свою попсовість. І мені здається, що це пік попсовості, який буде, тому що далі збираюсь повертатись до більш такого інді звучання" 

Привіт! Насправді ми з тобою спілкувались не так давно. Хотів запитати, як цей відтинок часу пройшов? Ти можеш сказати, що все позитивно рухається, динаміка існує?  Чи навпаки? 

Все позитивно рухається. Так, ми з вами нещодавно спілкувались. Я з вами спілкуюсь так часто, як зі своїми друзями деякими! Продовжуємо писати нові пісні, робити релізи.  Так все несеться, що ми от випустили цю пісню, а я вже над наступною думаю. 

А що стосується результатів? Я говорю про перегляди, прослуховування, розуміння того, що люди пишуть.   

Насправді дивно трохи, тому що я дуже звикла дивитись на цифри, звикла до результатів. На стримінгах цифри поки невеликі, але є прослуховування. Більше коментарі пишуть, мовляв, знайшла твій проєкт, твою пісню, мені дуже сподобалось! Багато переглядів на reels в інстаграмі. Я прям зробила собі челендж і майже кожен день роблю reels, на мене підписуються люди. Мені здається, треба, щоб якась пісня особливо зачепила, залетіла. Можливо, поки це не ці перші дві пісні, але вони теж знайшли свого слухача і я задоволена ними теж. 

Ти минулого разу розповідала нам, що важкувато організувати життя на дві країни. Цей процес ти вже встигла налагодити? 

Я просто зрозуміла десь півроку тому, що мені не вистачає грошей з моєї онлайн-роботи в Україні. Зараз працюю баристою в кав’ярні. Я вже змінила чотири різні кав’ярні, щоб зрозуміти, де мені працювати. І зараз у мене так виглядає день, що я ходжу на роботу, потім пишу музику, потім ходжу на роботу й зараз дуже законсервоване в мене життя. Сподіваюсь, це на якийсь період і я зможу їздити в Україну й більше фіти, наприклад, писати, знімати якісь відео в Києві, але зараз поки накопичую свої ресурси тут і не розпорошуюсь.

"Наступний реліз — я вже навіть вчора записала вокал, і це буде фіт. Це секретик поки що, невдовзі буде анонс, але це інді-гурт із Києва. Отакий спойлер"

А якщо говорити про фіти, співпрацю, в тебе є якісь побажання або навіть попередні домовленості? 

Я вам так скажу, що наступний реліз — я вже навіть вчора записала вокал, і це буде фіт. Набагато легше робити фіт, коли ти сольний артист. Тому що, коли я була в гурті,  було не дуже зрозуміло, як два гурти можуть зробити фіт. А зараз і через жанр теж, тому що більш такий попсовий, набагато легше домовитись про фіт. Я нарешті можу співпрацювати з іншими музикантами. Планів багато. Один уже фіт записаний, так що можна очікувати. 

Це зараз не схоже на розмову друзів. Так а з ким фіт? 

Це такий секретик поки що, невдовзі буде анонс, але це інді-гурт із Києва. Отакий спойлер. 

"Хотілось легкості якоїсь. Це літня пісня, приємна мелодія, щоб під неї хотілось підтанцьовувати"

Саме зараз в нашому ефірі лунатиме пісня "Сум’яття". Якщо ти кажеш, що вже думаєш про іншу пісню, то які думки були з приводу цієї? 

Мені хотілось максимально випробувати свою попсовість. І мені здається, що це пік попсовості, який буде, тому що далі збираюсь повертатись до більш такого інді звучання. З самого початку ця пісня була натхненна френч-попом. Вона не звучить так, як мені хотілось з самого початку, але мені все одно подобається поп звучання в неї. Хотілось легкості якоїсь. Це літня пісня, приємна мелодія, щоб під неї хотілось підтанцьовувати.        

Слухати пісню "Сум’яття" від Lipatova, як і багато інших прем’єр, можна в плей-листі "Промінь Рекомендує 2024" на Spotify.