Промінь рекомендує: Фівер° із треком "В долонях у літа"

Промінь рекомендує: Фівер° із треком "В долонях у літа"

Харківський гурт Фівер° випустив новий трек "В долонях у літа", теплі вайби та фанковий грув якого неодмінно занурять вас у романтично-спекотну атмосферу українського літа. Ця пісня стала справжнім подарунком для шанувальників гурту. Адже музиканти заявили, що переривають концертну діяльність на невизначений період часу. 

Без фанк-рок-блюз гурту Фівер° вже давно неможливо уявити Харків. Виник колектив у 2017 році на базі не менш відомого скандального Творчого Об’єднання "Кривоструй". А своїми натхненниками музиканти вважають американський рок-дует The Black Keys. Назва ж гурту походить від англійського слова "fever" та перекладається як жар чи лихоманка. Автором більшості фанкових, рокових та блюзових композицій гурту є соліст Артем Воробйов. Про своє рішення піти на службу в ЗСУ та чи варто найближчим часом чекати нових пісень, Артем розповів ведучим шоу РанокПро на Радіо Промінь Дмитру Захарченку й Лесі Антипенко. 

 

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

Фото з інстаграм-сторінки fever.band

"Я йду завтра служити у військо й тому ми поки що ставимо нашу діяльність на паузу. Пісні будуть продовжувати виходити. Я запланував за календарем на півроку ще"

Привіт! З чим пов’язана ця пауза в концертній діяльності? 

Все дуже просто. Я йду завтра служити у військо й тому ми поки що ставимо нашу діяльність на паузу. 

Хочемо висловити тобі слова підтримки й подяки! Що ж стосується гурту Фівер°, якщо подивитись на весь його шлях, що б ти виокремив, як ваші здобутки? 

В першу чергу це, звісно, наші пісні й альбоми, які ми зробили разом. Змінилось декілька складів, але ми все одно залишались гуртом Фівер°,  робили пісні в своєму стилі і це — наш найбільший здобуток. Ми багато де грали, але, дійсно, вже стільки часу пройшло, що виокремити щось одне я не можу. Думаю, що найбільший здобуток — це завжди саме пісні й творчість, яку ми привнесли, і трішки змінили світ на краще. 

Мені здається, у вас весь час іде якась трансформація. То змінюється склад, тепер у вас пауза зі зрозумілої причини, але ж це не означає, що гурт припиняє своє існування? 

Не припиняє, пісні будуть продовжувати виходити. Я запланував за календарем на півроку ще. 

Тобто ви попрацювали наперед. Але все ж таки, як тобі в таких пертурбаціях?

Дуже комфортно, я полюбляю хаос. І всі коливання пов’язані з моїм настроєм, з моїми прагненнями, з тим, що в мене змінюється смак, змінюється думка. Ми взагалі починали співати англійською, потім я почав писати пісні українською, але старий колектив цього не хотів і довелось набирати нових музикантів. Ще щось відбувається. Я люблю зміни, а стабільність — це не для мене. 

Я півроку тренувався, щоб бути готовим піти в підрозділ "Ахіллес" літати на дронах. Як навчився — так і пішов"

Ти сказав, що запланував на півроку наперед, що будуть виходити пісні, поки ти будеш служити. Тобто ти задумав піти у військо давно?

Так, звісно. Я півроку тренувався, щоб бути готовим піти в підрозділ "Ахіллес" літати на дронах. Як навчився — так і пішов. 

"Я писав про мирні літа в Криму чи в Карпатах, які зараз навіть важко уявити чи згадати. Але коли слухаєш пісню, воно спливає, й мені здається, таке потрібно людям для того, щоб не з’їхати з глузду"

Чудово чути подібні історії від українців, коли вони кажуть, що йдуть свідомо й готувались до цього. Ми тобі точно зичимо в цьому успіху! Але зараз хочемо поговорити про пісню "В долонях у літа". Ти можеш сказати, що вона якось відрізняється від іншої вашої творчості, чи це зрозумілий і логічний наступний крок?

Мені здається, що ні, вона типова наша пісня в останній час, просто вона щемка, тому що я писав про мирні літа в Криму чи в Карпатах, які зараз навіть важко уявити чи згадати. Але коли слухаєш пісню, воно спливає, й мені здається, таке потрібно людям для того, щоб не з’їхати з глузду.   

Слухати пісню "В долонях у літа" від гурту Фівер°, як і багато інших прем’єр, можна в плей-листі "Промінь Рекомендує 2024" на Spotify.