Влітку 15 учасників Нацвідбору на Дитяче Євробачення-2024 пройдуть "Зіркову школу"

Влітку 15 учасників Нацвідбору на Дитяче Євробачення-2024 пройдуть "Зіркову школу"

Діти віком від 9 до 14 років отримали можливість не лише позмагатись за право представляти Україну на Дитячому Євробаченні-2024, яке вперше в історії пройде в Іспанії. 15 щасливчиків, які потраплять у лонг-лист Нацвідбору, зможуть повчитись у "Зірковій школі". Заявку на участь у Нацвідборі можна подати до 3 липня включно. Організатори очікують, що охочих випробувати свої сили більше буде, ніж минулого року. Адже Суспільне спростило умови участі в Нацвідборі, щоб зробити його ще доступнішим для юних виконавців: мати авторську пісню не обов’язково. Докладніше про умови участі в Нацвідбори ведучі шоу РанокПро на Радіо Промінь Дмитро Захарченко й Леся Антипенко розпитали Світлану Тарабарову. Співачка другий рік поспіль стала музичною продюсеркою Нацвідбору на Дитяче Євробачення. Тоді як Радіо Промінь — є офіційним медіапартнером цього конкурсу.

0:00 0:00
10
1x

Фото: junior.eurovision.ua

"В цьому році Нацвідбір на Дитяче Євробачення буде всенародним, об’єднуючим. Ми маємо зробити ще більше зусиль, щоб у світі почули, що в нас не тільки талановиті дорослі музиканти,  а й талановиті діти" 

Світлано, привіт тобі! 

Доброго ранку, ми що, вже в ефірі? В мене просто троє дітей кричать через нежить, а в нас все одно прем’єри й життя продовжується, клас! 

Ось як відбувається твоя підготовка до Дитячого Євробачення? 

Так, я починаю з основ здоров’я: з зарядки, з промивання носа. І не тільки собі, але в першу чергу дітям.  

Цьогоріч на конкурсі є новації, тож хочеться від тебе почути, про що йдеться? 

В цьому році Національний відбір на Дитяче Євробачення йде під гаслом "Мрій сміливо" і… навчайся! Це я від себе додаю. Умови спростили. Якщо вашій дитині з 9 до 14 років, це сольний виконавець, гурт чи дует, ви можете подати заявку на Національний відбір. Авторська пісня — не обов’язкова. В цьому році буде команда сонграйтерів. Як і в тому році я допомагала діткам писати пісню, і наша пісня "Квітка" для Анастасії Димид зайняла п’яте місце в Європі, увійшла в Топ-5 вперше з 2018 року, це гарний результат! То в цьому році команду зіркових наставників ми ще більше  підсилюємо. Тобто все, що треба зробити, — це бути талановитим і любити співати. Потім зайти на сайт, подати заявку, там можна записати два відеокавери. Нам потрібно побачити, як дитина співає, як вона рухається. Моя рекомендація — щоб було гарне світло, використовуйте краще денне світло, щоб можна було побачити, як дитина виглядає, як вона подає себе. Може бути будь-яка пісня: світовий хіт англійською, українською, звичайно, не мовою, ви розумієте, якою і яких виконавців. Їх використовувати не потрібно. Навіть не хочу казати вголос, але всі все розуміють. Подати заявку можна до 3 липня включно. 

Буде "Зіркова школа" в цьому році. 15 виконавців, які потраплять у лонг-лист, отримають неймовірний досвід. Ментори — дорослі, професійні люди (режисери, хореографи, сонграйтери) — будуть ділитись своїм досвідом, як стати кращим артистом, якісь лайфхаки. Ті, хто не потрапить у цей лонг-лист, будуть дивитись це по телебаченню. Тобто в цьому році Національний відбір на Дитяче Євробачення буде всенародним, об’єднуючим. Ми маємо зробити ще більше зусиль, щоб у світі почули, що в нас не тільки талановиті дорослі музиканти,  а й талановиті діти. 


Музична продюсерка Нацвідбору на Дитяче Євробачення – 2024 Світлана Тарабарова / Фото: suspilne.media

Ти пригадала Анастасію Димид із піснею "Квітка", і вона одразу заграла в мене в голові. 

Так, ми створили супер український хіт, який залишиться на багато років, не тільки для Євробачення. І така моя мета як музичного продюсера, щоб музика, яку ми створюємо на Національному відборі, залишалась в історії України, це дуже важливо. 

"Вже зараз дітки подають заявки. Ми очікуємо, їх більше буде, ніж минулого року, і це дуже круто. Національний відбір на Дитяче Євробачення став ще популярнішим"

Хочу уточнити: можна вже зараз подавати заявки й до 3 липня? 

Так, вже зараз іде відбір. Вже зараз дітки подають заявки, я бачила. Ми очікуємо, їх більше буде, ніж минулого року, і це дуже круто. Національний відбір на Дитяче Євробачення став ще популярнішим. Тому заходьте на сайт  junior.eurovision.ua, і там написано: подати заявку. І далі — покрокова інструкція для батьків, для дітей, там все зрозуміло. 

А з чим пов'язане те, що не обов’язково мати авторську пісню і що тепер працюватиме велика команда людей? Можливо, щоб полегшити умови й не тиснути на дітей, чи яка мотивація? 

Звичайно, через війну в багатьох немає можливості написати цю авторську пісню. По-перше, це не завжди дешево, її треба купувати. А якщо писати самостійно, то це треба аранжування. Тобто Суспільне зробило крок назустріч, щоб ще більше допомогти і підтримати дітей у такий складний час. Ми всі об’єднуємось у спільних зусиллях, щоб допомогти дітям здобути освіту на цьому етапі, творчу освіту. Зробити коло музичної підтримки. В цьому році, до речі, буде працювати і психолог з дітками, а це дуже важливо, бо все ж таки конкурс — це конкуренція, дехто не витримує.