Промінь рекомендує: Angelina Bukovska з треком "Заплутане волосся"

Промінь рекомендує: Angelina Bukovska з треком "Заплутане волосся"

Ви, напевно, чули пісні "Ласки дівочі" або "BOSORKANYA" у виконанні Alina Pash. Али чи відомо вам, що співавторкою цих пісень є Angelina Bukovska. Загалом дівчина більше десяти років пише пісні як авторка й композиторка для інших виконавців. Донедавна вона не планувала розпочинати сольну кар'єру. Втім,  поживши й попрацювавши в різних країнах (в Єгипті, Туреччині, Іспанії, Канаді, Індії) та повернувшись у рідне Закарпаття, вирішила таки донести свої почуття до слухачів і зайнятись власною творчістю. Про стиль своєї музики вона каже, що знайшла його в тому, що не має єдиного стилю. "І я різна. В житті і в творчості. Як і мої пісні", — стверджує Angelina Bukovska. 6 червня відбулась прем’єра її нової пісні про взаємне кохання "Заплутане волосся", що увійшла в плей-лист "Промінь рекомендує". Про неї, а також, що спонукало її таки розпочати сольну кар’єру,  Angelina Bukovska розповіла ведучим шоу РанокПро на Радіо Промінь Дмитру Захарченку й Лесі Антипенко.

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

Фото з інстаграм-сторінки angibuko

"Я з’єднала любов до закарпатського діалекту зі звуками інших країн, в яких пожила, і з цього й народилась моя концепція як артистки"

Ангеліно, привіт! Ми зачепились за твою співпрацю з Alina Pash, а можеш прояснити цю історію? Бо, наскільки нам відомо, ви буквально з одного населеного пункту? 

Саме так. Ми з нею з самого дитинства навчались в одній школі. І якось так вийшло, що вже на той час я писала треки на закарпатському діалекті, але зрозуміла, що поки не готова транслювати це як артистка. Мені було дуже жаль тримати таку музику й не показувати її. Тож я її запропонувала Аліні й Аліна відгукнулась на цю пропозицію.  

А чому ти на той момент не почала сама виконувати ці пісні? 

Я думаю, що в мені було недостатньо впевненості, що саме я хочу робити. Адже я писала й електронну музику, і поп-музику, і трошки інші стилі, й не могла серед всього цього знайти себе.

"Я 10 років працювала по різним контрактам і просто зрозуміла, що більше не хочу блукати по світу, що це постійна відсутність коріння. Тож вирішила  повернутись додому й сконцентруватись на трансляції своєї творчості"

А коли ти зрозуміла, що хочеш і можеш бути сольною артисткою й запустити свій проєкт? Що стало тим каталізатором? 

Я була в Індії на контракті, працювала кавер-вокалісткою й почалось повномасштабне вторгнення. На той час я вже 10 років працювала по різним контрактам і просто зрозуміла, що більше не хочу блукати по світу, що це постійна відсутність коріння. Тож вирішила  повернутись додому й сконцентруватись на собі, на трансляції своєї творчості. 

Зараз яким ти бачиш вектор своєї діяльності? Зважаючи на те, що в тебе за плечима й подорожі, і купа роботи з іншими артистами.

Думаю, що пазл склався: я з’єднала любов до закарпатського діалекту зі звуками інших країн, в яких пожила, і з цього й народилась моя концепція як артистки, того, як я себе бачу, і що мені в першу чергу подобається робити. Звичайно, і вкраплення поп-музики в цьому відіграє свою роль, але думаю, що за моїми експериментами в музиці відчутно, що я постійно наче добавляю в свій реліз якусь нотку країни, в якій жила. 

А в пісні "Заплутане волосся" частинка якої країни? 

Це буде дивно звучати, але це саме Україна. Тому що це перший реліз, який пройшов такий короткий термін від написання до самого релізу. Пройшло всього-на-всього вісім місяців.  Є пісні, які виходили через чотири-п’ять років. Це якийсь мій стан саме тут і зараз. 

Слухати пісню Angelina Bukovska "Заплутане волосся", як і багато інших прем’єр, можна в плей-листі "Промінь Рекомендує 2024" на Spotify.