Промінь рекомендує: Bulvar LU з треком "Джеб в серце"

Промінь рекомендує: Bulvar LU з треком "Джеб в серце"

Мені би хотілось, аби всі люди в світі розмовляли українською, щоб це була інтернаціональна мова. Бо вона дуже гарна, і гріх не розповсюджувати її по світу

0:00 0:00
10
1x

Фото: ФБ-сторінка гурту

Bulvar LU – це київський гурт, який не бажає вкладатися в жодні рамки. Не можна так прямо взяти і сказати, в якому стилі грають хлопці: тут тобі поп-рок, фанк, реггей, блюз – всього потроху. Так само не можна окреслити і склад гурту – він розширюється до десятка людей, коли того потребує музика. В інші моменти життя команди учасників двоє: фронтмен Рамі Аль Шаєр (гітара, спів, тромбони тощо) і – також фронтмен Сергій Магнушевський (гітара, спів, синтезатори). Пісні вони створюють разом. 

Рамі в дитинстві мріяв стати олімпійським чемпіоном, але в 16 років пріоритети змінились і він захотів стати музикантом. І поступив … на режисуру в Київський національний Університет Культури та мистецтв. Працював на телебаченні – в якості режисера і кастинг-директора різних талант-шоу. З початком повномасштабного вторгнення їздив як журналіст на Донеччину.

Його колега Сергій Магнушевський – та ще загадка. Відомо, що з Рамі вони дружать вже давно. Сергій з малих років займався музикою. Говорить про себе: "Я часто прогулював школу, замість уроків вчив слова пісень і грав на старенькій "Ямасі". Я думаю це саме моє правильне рішення". Має свою студію, займається аудіо- та відеопродакшн.

Ще з далекого 2012 учасники гурту і кращі друзі співпрацювали з українськими артистами, створювали саундтреки для фільмів та TV, писали аранжування та пісні. З часів ковіда музиканти вели онлайн-стріми і переспівували відомі пісні інших виконавців. В них вже був напрацьований матеріал для першого альбому. Проте "вистрелили" вони, що називається, з абсолютно новою піснею "Лютий", присвяченою трагічним для українців подіями 2022 року. Тому літу, "де сонце не світить".

За ці два з лишком роки Bulvar LU видали ще кілька пісень, які ротуються і на Радіо Промінь. 

Днями музиканти презентували новинку – пісню "Джеб в серце" про несподіване кохання. Про паралелі між коханням та боксом, лагідну українізацію та роботу журналістом-фіксатором злочинів росії в Україні Рамі розповів Анні Заклецькій-Бурак та Денису Денисенку в ефірі Радіо Промінь. 

Рамі, привіт! Раді познайомитись! Скажи, звідки ти родом? І чемпіоном в якому виді олімпійської дисципліни хотів стати?

Родом я з Вінницької області, містечко Хмельницьке. Батько мій з Близького Сходу, а мати – подоляночка. Щодо спорту, то в дитинстві і юнацтві я займався вільною боротьбою, потім паверліфтингом, і думав, що моє життя буде пов’язане саме зі спортом. Але щось пішло не так – душа захотіла музики, і напрямок змінився.

А ми через назву вашої пісні "Джеб в серце" подумали, що ти займався боксом!

Я дійсно цікавлюся боксом – і моя дівчина займається боксом! І користуючись моментом, якщо ми вже згадали про бокс, не зайвим буде привітати нового абсолютного чемпіона в світі боксу – Олександра Усика! 

А щодо твоєї теперішньої роботи: як на тебе вплинула робота кастинг-директора талант-шоу? І що зараз із твоєю журналістською кар’єрою?

Наразі я продовжую працювати журналістом і редактором в соціальному проєкті "ДНК: Свої" на каналі СТБ. Знімаємо цю війну, допомагаємо людям, організовуємо евакуації, розслідуємо історії, фіксуємо злочини, які скоює на території України країна-агресорка росія. Паралельно, коли є вільні хвилинки, приділяю увагу музиці. Але, все ж таки, основна діяльність зараз – журналістика. 

Всі речі, про які ми пишемо, побудовані на реальних подіях. Жодного вимислу!

Ми знаємо, що ти також ведеш блог в інстаграмі, де досліджуєш українську мову – як це робимо й ми в нашому проєкті "Від А до UA" на Радіо Промінь. В чому полягає твій інтерес в цьому?

Більше в ТікТоці цей блог, ніж в інстаграмі. Що мене надихнуло вести таку рубрику? – напевне, лагідна українізація. Мені би хотілось, аби всі люди в світі розмовляли українською, щоб це була інтернаціональна мова (сміється). Насправді, вона дуже гарна, дуже милозвучна, і гріх не розповсюджувати її по світу.

Ми нещодавно робили цілий випуск "Від А до UA", присвячений саме тому, що хочеться допомогти людям не боятись розмовляти хоча би суржиком. Ну, ви знаєте, люди іноді кажуть: "Я буду краще розмовляти російською, аніж суржиком!". А виявляється, є різні регіоналізми і діалектизми, які не є "русизмами". В тебе є улюблені слова-діалектизми?

Дайте подумати… Можливо, "легіт" – це значить "легкий вітерець". Воно дуже просте і вже досить розповсюджене завдяки таким програмам, як ваша. А для мене стало відкриттям років два тому. Я його використовую в житті і просто обожнюю. 

Давай ближче до пісні "Джеб в серце", яку ми презентуємо сьогодні в ефірі. Ви написали про неї, що вона про "пристрасне раптове кохання", яке схоже на джеб. Можеш розказати трохи детальніше про трек?

Ця пісня дійсно про найважливіше – про кохання. Такого, що від однієї думки про нього перехоплює подих – як після 12 раундів у боксі. Алегорично тут багато порівнянь між коханням і саме поєдинком у боксі. 

Це тому, що твоя дівчина займається боксом?

В тому числі! (сміється). Можна сказати, що історія нашого кохання почалася з боксу. Всі речі, про які ми пишемо, побудовані на реальних подіях. Жодного вимислу! 

Насамкінець хочемо попросити тебе звернутись до слухачів Радіо Промінь з тим, що в тебе зараз на серці.

В цей нелегкий час для України я хочу побажати всім хоч іноді згадувати важливі для вас моменти, приділяти час своїм рідним і не забувати про кохання! Адже справжнє кохання б’є як джеб професійного боксера – і ніхто проти нього не встоїть. Тому я бажаю всім шаленого кохання. І бажаю кожному українцю вистояти в своєму персональному поєдинку. Перемоги всім нам! 

Слухати трек "Джеб в серце" Bulvar LU, як і багато інших прем’єр, можна в плейлисті "Промінь Рекомендує 2024" на Spotify.