Промінь рекомендує: TRAVINSKIY & ROMARO

Промінь рекомендує: TRAVINSKIY & ROMARO

Їхні танцювальні хіти давно прижились на хвилях українських радіостанцій. Проте про них самих до цього часу відомо небагато. Вони — це саундпродюсер, музикант і виконавець Богдан Травінський і співучасник його творчих авантюр, виконавець і автор пісень Роман Корітчук (він же Romaro).

Свою кар'єру в музиці вони починали кожен окремо. Проте одного разу вирішили об'єднати свої таланти — і з тих пір майже не розстаються. Богдан і Роман обидва з Вінниці. Вперше почали записуватись разом ще 7 років тому. Тепер кожні кілька місяців виходить новий трек від Travinskiy & Romaro. Одним з них є бенгер "Ми з України", який завірусився в соцмережах на День незалежності країни в 2022 році. 

Засновник проєкту Богдан Травінський займається музикою з 7 років. Власні пісні почав писати в 14-ть (це була пісня про тата на честь його дня народження). Називає себе романтиком і людиною, яка не любить йти за течією. Визнає, що має бути відповідальним перед своїми підписниками в соцмерехаж і нести правильні меседжі.

В ефірі Радіо Промінь музиканти презентували нову пісню "Чорне плаття" і розказали Анні Заклецькій та Денису Денисенку про свою творчу співдружність, життя як авантюру та першу пісню-невидимку.

Фото надані артистом

У нас всі пісні про кохання. Ми намагаємось їх чередувати — про світле кохання і про руйнівне кохання

Перше питання: чи ваш тандем — це вже сталий проєкт? Чи у вас окремі проєкти, які іноді співпрацюють? Як правильно — TRAVINSKIY & ROMARO чи TRAVINSKIY feat. ROMARO?

Богдан: Ми вирішили, що це наш спільний дует. Окрім того, що в житті ми друзі, ми вирішили ще й зайти, як то кажуть, з комерційного боку (сміються). Тому так — це дует TRAVINSKIY & ROMARO.

На які авантюри ви йдете в своїй творчості?

Богдан: Ви знаєте, все наше життя — чудова цікава пригода, тому щось окремо виділяти складно. 

Звісно, все залежить від того, що вважати авантюрою. Наприклад, пісні можна вважати відповідями на якісь ситуації, в які ми потрапляємо і переживаємо…

Богдан: Не без цього. Кожна пісня переживається і пишеться від серця і з душою, щоб достукатись до слухача.

Ви обидва з Вінниці. Як ви познайомились?

Роман: Так, ми обидва з Вінниці. Одного разу в забороненій і дуже поганій соціальній мрежі, якою я тоді користувався, я запропонував Богдану спільну пісню. А він мені в цьому відмовив! І тоді я подумав: "Ну нічого-нічого. Ще прийде час, і ми все рівно щось запишемо". Зрештою так і вийшло. 

І яка пісня була першою? Ви її пам’ятаєте?

Роман: Першою піснею була "Моя". Вона свого часу була на музичних платформах, а потім ми з Богданом щось переносили, щось не те натиснули — і вона кудись щезла (сміються).

Богдан: Але хочу сказати, що саме ця пісня дуже довго грала на радіо (на жаль, не вашому) — і досі грає. Тобто, люди її знають, але знайти в інтернеті не можуть, бо її там немає. 

Роман: Але! Всі слухачі Радіо Промінь, хто почує цю інформацію і зацікавлений послухати пісню "Моя", можете написати нам в дірект в Інстаграмі — і ми вишлемо вам її. 

Екслюзив! Тож, слухачі, не баріться!.. Повертаючись до пісні "Моя" — а у вас бувало, що вам обом подобалась одна й та ж дівчина?

Богдан: Ні, не бувало.

Роман: У нас всі пісні про кохання. Ми чередуємо — про світле кохання і про руйнівне кохання. І так намагаємось через одну пісні випускати. Слава Богу, в нас історії не переплітаються. Що я, що Богдан пережили кожен свій досвід, що нам дозволяє писати такі пісні — і слава Богу, що це не одна й та сама історія! Не про одну дівчину. 

Ти так гарно говориш — не на журналіста вчився часом?

Роман: Ні, я насправді вчився на менеджера з туризму. Можливо, це сказалось — мене ж вчили тури продавати (сміється). Але, як ви знаєте, вже котрий рік бізнес туризму в Україні не працює, то я вирішив пісні писати (сміються).

Сьогодні ми презентуємо в ефірі вашу нову пісню "Чорне плаття". Про що вона?

Богдан: Це наша нова робота з ROMARO. Я дуже радий, що сьогодні маємо змогу презентувати її нашим слухачам. До її створення долучився наш колега Валентин Лавренюк (він же Valentine Lawrence, він же в минулому репер Ennyday — прим. ред.), який допоміг по тексту, дуже дякуємо йому!

Роман: Пісня має танцювальний настрій і несе легкі меланхолійні спогади. Про те, як якась пара була разом, і хтось із цих двох згадує чорне плаття. І чорне плаття як образ навіює теплі сончяні спогади і почуття до свого колишнього/колишньої. І ця пісня спонукає до танцю. Можливо, десь меланхолійного чи десь драйвового. І ми маємо велику надію, що ваші слухачі надихнуться цією композицією і проведуть цей чудовий день з користю.

Наостанок за традицією просимо вас звернутись до слухачів із тим, що у вас зараз на серці.

Богдан: Друзі, всі хто нас чує — бажаємо всім нам скорішої перемоги, миру над головою! Бажаємо, щоб в серці завжди було кохання та гарний настрій!

Слухати трек "Чорне плаття" TRAVINSKIY & ROMARO, як і багато інших прем’єр, можна в плейлисті "Промінь Рекомендує 2024" на Spotify.