Радіо Промінь транслюватиме перший півфінал Євробачення й розкаже, як Malmö Arena зустріла виступ України

Радіо Промінь транслюватиме перший півфінал Євробачення й розкаже, як Malmö Arena зустріла виступ України

7 травня о 22:00 відбудеться перший півфінал 68-го Пісенного конкурсу Євробачення. На стадіоні Malmö Arena за право потрапити в фінал конкурсу змагатимуться 15 учасників. Буде серед них і український дует alyona alyona і Jerry Heil. З піснею "Teresa & Maria" вони виступатимуть під номером 5. Радіо Промінь транслюватиме перший півфінал Євробачення наживо, тож не пропустіть. А наша ведуча Анна Заклецька розкаже про атмосферу, яка панує на конкурсі. Про свої пригоди на шляху до Євробачення вона розповіла ведучим шоу РанокПро на Радіо Промінь Дмитру Захарченку й Лесі Антипенко. 

0:00 0:00
10
1x

"Везу з собою подарунок для alyona alyona — ляльку-оберіг — в надії на те, що вона вбереже від всіх форс-мажорів і принесе дівчатам іще більше удачі, настрою, впевненості в собі."

Аню, привіт! Де ти зараз перебуваєш? 

Дісталась до Копенгагена і в дорозі до Мальме. Якщо ви думаєте, що дістатись до Євробачення — це так оп  — і дістався, то тут можна окремий кришталевий мікрофон давати тільки за прагнення до нього доїхати. Мені ще година часу, щоб дістатись до Арени Мальме, де сьогодні відбудеться ще одна генеральна репетиція, а потім і перший півфінал, в якому наші дівчата виступлять. Везу з собою подарунок для alyona alyona — ляльку-оберіг — в надії на те, що вона вбереже від всіх форс-мажорів і принесе дівчатам іще більше удачі, настрою, впевненості в собі. Вони дійсно дуже яскраві, дуже класні, я вчора передивилась всі матеріали з попередньої репетиції, в яких брали участь члени журі професійні, тому ці виступи були дуже важливі. 

З приводу вашої комунікації, наскільки я розумію, є наша делегація і ти їдеш на зустріч із ними? 

Все правильно. Я живу окремо від української делегації, як ви вже знаєте, в Копенгагені, через місточок.

Вони тебе недолюблюють, чому ти окремо? 

Люблять, там все навзаєм, як у нас завжди на Суспільному й на Промені, зокрема. Але вчора я вже пояснювала для всіх любителів рахувати бюджет Суспільного, що це для того, щоб гривні потрапляли в більш потрібне русло, а я живу на два міста. Тому тут нічого спільного з любов’ю, це просто фінансові вигоди перебування в іншому місті. 

"Беріть свої телефони й голосуйте за наших дівчат, тому що ви можете посприяти їхній перемозі."

А сьогодні, нагадаю, можуть голосувати всі українці, які слухають Радіо Промінь по всьому світу. Беріть свої телефони й голосуйте за наших дівчат, тому що ви якраз можете посприяти їхній перемозі.

Але уточню, що за Україну з України ми голосувати не можемо. Хіба що ви перебуваєте в інших країнах.

Саме так. 

В мене ще запитання з приводу твого житла. Нас дуже непокоїть, як ти там живеш?

Якщо ви стежите за мною в соціальних мережах, я вчора робила рум-тур, коли оселилась. І тут дуже смішний в мене номер. 

Душ прекрасний!

Душ дискримінує за габаритними ознаками. За певних розмірів ти в душ просто не поміщаєшся, або можна там застрягти й без мила не вилізти.

Але до Арени тобі діставатись годину?

Трошки більше. Але сьогодні, я сподіваюсь, це викликане тим, що це вперше. І треба було плюс-мінус розібратись із різними проїзними документами. А насправді навігатор каже, що якщо йти пішки, то можна йти день. Тобто прийти приблизно на фінал першого півфіналу. 

Тобто ти і такий варіант розглядала? 

Знову ж таки економимо, бо нам є куди вкладати гроші. 

Жарти жартами, але сьогодні відбудеться генеральна репетиція. Ми сьогодні транслюємо перший півфінал. З тобою ввечері будемо також на зв’язку, поспілкуємось уже безпосередньо з місця події, але в тебе зараз який розклад?

Я приїжджаю, зустрічаюсь із нашою делегацією під керівництвом Оксани Скибінської, і вона мені надає мій акредитаційний бейдж, тому що там все серйозно. В мене він іменний з фотографією. Дуже багато уваги приділено безпеці Євробачення. Так завжди відбувається, але цьогоріч, кажуть, особливо уважно до цього ставляться. І саме з цим бейджем я матиму можливість працювати в медіа-центрі, спілкуватись із представниками інших делегацій в рамках прес-конференцій, а також є обмежений доступ на бекстейдж — за сцену. І тому ми там уже якось будемо мінятись. Тому що там більше ніж п’ять людей з команди одночасно перебувати не може. Відповідно, щоб поспілкуватись з alyona alyona і Jerry Heil спеціально для Радіо Промінь, буду вираховувати, хто коли йде.