Юля Юріна: Експерименти – це рушійна сила мене та мого життя

Юля Юріна: Експерименти  –  це рушійна сила мене та мого життя

18 травня, на свій День народження, Юля Юріна представить на концерті у Києві новий альбом "Дім брехливих дзеркал", у якому буде чимало сюрпризів для прихильників виконавиці. 

В ефірі шоу "Вікенд нової музики" на Радіо Промінь артистка презентувала пісню "Візьми свої слова назад" та поговорила з ведучою Ксенією Івась про попрок, роботу над новим альбомом та складнощі з отриманням українського громадянства. 

0:00 0:00
10
1x

Фото: Пресслужба Юлі Юріної

Хто завгодно може подивитися твою особисту інформацію, прокоментувати, залишити свої думки, як плями на склі

Юлю, ми звикли до тебе як до виконавиці фолку, чули від тебе індастріал, а тепер, у новій пісні, ти – рок-діва. Чому вирішила звернутися до старого-доброго попроку?  

Мені завжди хотілося зробити рок-альбом, це мрія з дитинства, з 2007 емо-року. Такий незакритий гештальт. До того ж я ніколи не фіксуюся на  якійсь певній манері чи стилі. Моя творчість – це завжди щось інше, нове, бо мені цікаво пробувати й робити різну музику. Гадаю, у мене добре виходить. Люблю експериментувати. Це така рушійна сила мене, мого життя. Бо музика – це саундтрек життя. Тому як я себе відчуваю, такі почуття й переношу на музику.

Хто допомагав тобі створювати пісню "Візьми свої слова назад"?

Цього сезону співпрацюю з саундпродюсером Сергієм Сорокою (Сир). Він відомий роботою з Latexfauna, "Сальто назад", Курган і Agregat. Ми познайомилися, коли Сергій записував ремікс на пісню "Маша" гурту Yuko. Відтоді почали музичну співпрацю. Сергій багато допомагав мені зі створенням кавер-версії пісні The Hardkiss "Обійми". Тобто він дуже давно на музичній сцені як саундпродюсер. І коли ми робили кавер пісні Юлії Саніної, то розговорилися і Сергій запропонував записати повноцінну платівку українською мовою в попрок стилі. Минуло пів року – і ми це зробили. Першим треком, який відкриває звучання альбому, є саме "Візьми свої слова назад". 

Ти також видала кліп на цю пісню з режисером Олександром Гірченком. Яку там ідею реалізували? 

Ідея кліпу полягає в тому, що зараз життя будь-якої людини, не лише артиста, через соціальні мережі виглядає як експонат в музеї. Хто завгодно може подивитися твою особисту інформацію, прокоментувати, залишити свої думки, як плями на склі. Тому в кліпі я перебуваю в скляному кубі. Інші люди нічого не можуть зробити – тільки роздивлятися та обговорювати. А ти просто живеш своє життя, яке дуже складно приховати від інших. В цьому і полягає основна ідея кліпу, в якому я показую емоції, кидаюся старими костюмами, намагаються докричатися, достукатися до людей.

Під кліпом бачила коментар, що ти вкотре змінила звучання, а паспорт не можеш. Яка ситуація з отриманням українського громадянства? 

Я в очікуванні. За допомогою моїх підписників, медіа ми порушили це питання ще гучніше. Зі мною зв'язалися, допомогли, сказали, які документи ще треба додати, бо зараз процедура отримання громадянства є дуже складною. Документи в обробці. Чекаємо, коли мені подзвонять і дадуть хоч якусь інформацію.

Юлю, скоро травень, свій день народження ти зазвичай святкуєш на сцені. Як буде цього року? 

Я презентуватиму новий альбом "Дім брехливих дзеркал". Він вийде за місяць і вже 18 травня у київському Bel Etage Music Hall відбудеться його презентація. Тому всіх запрошую! Ми вже готуємося.
 

Редакторка текстової версії — Анастасія Герасимова.

Відеоверсії інтерв'ю дивіться на офіційному YouTube-каналі Радіо Промінь.

Щоб не пропускати кращі українські прем'єри, підписуйтеся на подкаст шоу нової української музики "Селекція" та щоп'ятниці отримуйте на свій смартфон новий епізод програми.