Промінь рекомендує: ТІК із треком "Без тебе"

Промінь рекомендує: ТІК із треком "Без тебе"

Гурт ТІК, який минулого року відзначив 18-річчя на сцені й презентував уже п’ятий за рахунком альбом "18+", порадував своїх шанувальників новим треком. Щемлива пісня "Без тебе"  — про розлуку й силу кохання. Слова до неї фронтмен гурту Віктор Бронюк написав у перші дні повномасштабного вторгнення рф в  нашу країну, коли він, як і багато інших українців, евакуював свою дружину й дітей. "Два роки потому сенси не змінились, а бій триває," — йдеться в коментарі до кліпу на цей трек. Що зараз цінує понад усе, про дорослішання колективу, як скинув вагу й коли чекати шостий альбом, Віктор Бронюк розповів ведучим шоу РанокПро на Радіо Промінь Дмитру Захарченку й Лесі Антипенко.

0:00 0:00
10
1x

Фронтмен гурту ТІК Віктор Бронюк / Фото з інстаграм-сторінки viktorbronyuk_official

"Коли ми вечорами зідзвонювались, обмінювались фотографіями одного неба, одного місяця з різних боків, воно породжувало сенси й відповідало на багато питань: чому сьогодні ми далеко один від одного і що робимо для того, щоб бути ближче" 

Вікторе, привіт. Гурт ТІК минулого року відзначив 18 років на сцені, які в тебе рефлексії щодо цього періоду? Тим паче, що останні два роки в нас іде повномасштабне вторгнення, й сто відсотків, і в тебе змінилось відчуття музики, і в твоїх прихильників.

Якщо говорити про творчу діяльність, то альбомів п’ять, але на виході ще шостий альбом. Тому що якраз увесь цей час — від 15-го року до 22-го — було багато синглів і ми їх назбирали в альбом. Може, трохи запізно, але треба то все зібрати й також випустити, щоб воно було. Стосовно того, що змінилось? Ми живемо в країні, ми живемо серед людей і зрозуміло, що всі ті події, які відбуваються навколо, нас так само зачіпають, не залишають байдужими. Коли кажуть, треба щось веселе, то такий час, що не завжди хочеться про це не тільки говорити, а й деколи співати. Тому що частина гурту сьогодні мобілізовані, проходять військову службу, я вже демобілізувався зі збройних сил. І певний час не було можливості навіть фізичної для того, щоб зібратись колективом і виступати. Тому на сто відсотків віддаватись творчій діяльності не завжди виходить. І не завжди до того є час і натхнення. Але в проміжках поміж тим ми все одно знаходимо якісь моменти, щоб зібратись, десь разом виступити, підтримати наших захисників, комусь подарувати емоції, це сьогодні також багато вартує. 

Віктор Бронюк 18 років тому і  Віктор Бронюк сьогодні — для тебе це одна й та сама людина, що в ній змінилось? 

Вага і ще, можливо, волосся трошки менше стало на голові, це якщо жартувати. Нещодавно з дітьми переглядали фотографії якраз періоду створення колективу, коли я важив майже 120 кг, і теперішні фотографії, коли я важу 83-85 кг десь. І донька каже: "Тато, ти зараз набагато краще виглядаєш, ніж тоді".  

Вона теж так важко зітхала? 

Підбираючи, напевно, слова чи емоції, щоб це правильно подати. Але це нормально, коли колектив набуває зрілості. Так само ми, як би довго не боялись, а я цього не боюсь, ми стали дорослішими. 2 червня нам вже буде 19-ть. Але події крайніх десяти років багато на що вплинули. Тому що, коли в Україні відбувається війна, ти в тій чи іншій мірі дотичний до всіх тих подій, воно змінює і твоє уявлення про багато речей, і твоє відношення до багатьох речей. Як не крути, такий час і по-іншому не може бути. 

"Пісня "Без тебе" — думаю, буде близька для багатьох людей, тому що ми спільно пережили багато подібних ситуацій"

Розкажи, як з’явився трек "Без тебе"?

Ідея написати цю пісню виникла ще на початку широкомасштабного вторгнення, коли моя дружина з дітками поїхала до Болгарії, а я записався в збройні сили. І якраз тоді був час довгими сумними вечорами подумати про сенси, заради чого все це відбувається. Думаю, я був не один в такій ситуації, коли треба було обіймати своїх рідних і залишатись тут, я прийняв тоді таке рішення. Й коли ми вечорами зідзвонювались, коли обмінювались фотографіями одного неба, одного місяця з різних боків, як виглядає місяць тут, як виглядає місяць там, воно породжувало сенси й, напевно, відповідало на багато питань: чому сьогодні ми далеко один від одного і що робимо для того, щоб бути ближче. Нові цінності, нові пріоритети, речі, яким ти раніше не придавав значення, вони для тебе в такій ситуації ставали ключовими й головними. Це звичайне й просте бажання зустрітись зі своїми рідними, просто обійнятись, посидіти, поговорити, попити чаю, те, заради чого хочеться жити, заради чого хочеться обороняти свою країну, робити якісь вчинки для того, щоб потім мати світлі й приємні моменти зустрічі. Тут без емоцій тяжко говорити, бо це пісня близька для мене. Ми її не встигли зробити в альбом, який вийшов минулого року, але цього року я її дописав, ми з хлопцями зібрались, зробили запис в Києві. Я б не хотів її все ж таки акцентувати на собі, думаю, вона буде близька для багатьох людей, тому що ми спільно пережили багато подібних ситуацій. Нехай кожен знайде для себе моменти приємних спогадів або якогось світла й промінчиків надії.    

Слухати трек "Без тебе" гурту ТІК, як і багато інших прем’єр, можна в плей-листі "Промінь Рекомендує 2024" на Spotify.