Промінь рекомендує: Moann із треком "Повітряний змій"

Промінь рекомендує: Moann із треком "Повітряний змій"

На стримінгових платформах у неї вже 10 треків, хоча професійно музикою Moann (поза сценою — Анна Карпенко) почала займатись трохи більше року тому. Співала, грала на гітарі й піаніно дівчина з дитинства, але це було хобі. Зміни стались після повномасштабного вторгнення. В одному з інтерв’ю Moann розповідала, як під час блекауту "триматись у купі" їй допомагала гітара. Каже, саме тоді зрозуміла, наскільки для неї важлива музика і що час зайнятись нею професійно. Після цього познайомилася з музикантами київського гурту "Дно", з якими й зараз продовжує працювати над піснями. Це переважно інді-поп та електропоп. 21 березня Moann випустила пісню "Повітряний змій". Це фіт, записаний разом із музикантами Миколою Кістеньовим, Вовою Павловським і Caronlil. Саме цей трек потрапив у плей-лист "Промінь рекомендує". Про пісню, а також, чим живе зараз, Moann розповіла ведучим шоу РанокПро на Радіо Промінь Дмитру Захарченку й Лесі Антипенко.

0:00 0:00
10
1x

Фото з інстаграм-сторінки moann__moann

"Гітара мене дуже сильно рятувала під час блекаутів, і я зрозуміла, що без цього не можу й це не може бути просто хобі"

Аню, привіт! Звідки в тебе з’явилась пристрасть до музики? 

Я все життя співаю всюди, де б не була. І виступала багато ще зі школи, але це для мене було хобі, тому що батьки завжди за те, що треба працювати економістом або юристом, а творчість — це хобі. І в мене це якось дуже довго було. Проте в найскладніші часи все одно я повертаюсь до музики й вона мене тримає. І так вийшло якраз після повномасштабного вторгнення. Гітара мене дуже сильно рятувала під час блекаутів, і я зрозуміла, що без цього не можу й це не може бути просто хобі, якщо воно настільки сильно на мене впливає. Тому захотілось реалізувати це більш серйозно.

А ким бачили тебе батьки й чи були конфлікти якісь, можливо? 

Вони завжди дбають про безпеку й безпека в їхньому розумінні — це піти по їхніх стопах. Вони в мене фінансисти й знають, як там все, така накатана доріжка, все зрозуміло, а творчість — це настільки непередбачувано. Тому в нас не було конфліктів, ми в цілому могли домовлятись, і я дуже слухняна, й подумала, значить, буду фінансистом. 

І ти пішла цими стопами?

Так, я закінчила універ, в мене освіта "фінансист" і працювала п’ять років менеджером зовнішньоекономічної діяльності, а потім перейшла в дизайн в IT. 

Тобто зараз ти поєднуєш роботу в IT і музику? 

Так, але зараз вже у мене професія творча — це дизайн, мені комфортно  і в музиці, і в дизайні. Я щось створюю, і це для мене найважливіше! 

"Я психанула, як кажуть, і вирішила кардинально все змінити. Взяла двох своїх котів і поїхала. Мала одну пісню в кишені, й вся ця музична історія почалась у Києві" 

Наскільки я знаю, ти родом з міста Суми. Хочеться дізнатись більше про твій переїзд до Києва. 

Так, я рік тому переїхала. В мене в особистому житті був складний період і мені потрібна була зміна обстановки. Тому я психанула, як кажуть, і вирішила кардинально все змінити. Взяла двох своїх котів і поїхала. Мала одну пісню в кишені, й вся ця музична історія почалась у Києві. Я спочатку написала в музичну студію, що в мене є пісня і я хотіла б її записати. Приїхала спочатку на пару днів у Київ, ми поспілкувались, відчули, що і як. Потім ще раз наступного місяця приїхала й зрозуміла, що мені не вистачає тут двох днів, хочеться бути тут, мене Київ надихає. І вже через пару місяців знайшла житло для оренди й переїхала. 

Ти сказала про музичну студію, це співпраця з гуртом "Дно"?       

Так, мої знайомі записували там пісню. По суті, я знала тільки цю студію зі слів моїх друзів. Потім я вже зрозуміла, що це гурт "Дно", познайомилась з їхньою творчістю, приїхала перший раз на студію й була шокована атмосферою. Я боялась, як це все буде. Але вони дуже щирі прямолінійні хлопці і в нас дуже схожий вайб, тому все було дуже прикольно.

"Повітряний змій" я написала під час однієї з гучних атак на Київ. Я сиділа у ванній кімнаті й було дуже гучно. І так як ми вже на слух відрізняємо, коли працює ППО, то мені було спокійно. Хтозна, як це описати людям, які ніколи цього не чули?!" 

Ми будемо презентувати трек "Повітряний змій" і хочемо кілька слів про нього, бо там теж є своя історія. 

"Повітряний змій" я написала під час однієї з гучних атак на Київ. Я сиділа у ванній кімнаті й було дуже гучно. І так як ми вже на слух відрізняємо, коли працює ППО, то мені було спокійно. Хтозна, як це описати людям, які ніколи цього не чули?! Я кидала одразу по 10 грн на всякі збори й просто прийшли слова, що мені спокійно в укритті, поки у небі ти. І далі вже написала демку й доторкнулись до цієї пісні класні музиканти. Мені здається, вийшло дуже правдиво. І я сподіваюсь, що цей трек підтримає кожного й нагадає, що треба підтримувати наші Збройні Сили.  

Слухати трек "Повітряний змій" від Moann, як і багато інших прем’єр, можна в плей-листі "Промінь Рекомендує 2024" на Spotify.