Промінь рекомендує: Roiko з треком "Плинуть"

Промінь рекомендує: Roiko з треком "Плинуть"

21-річна лучанка з унікальним тембром Roiko (Олександра Ройко) випустила нову пісню "Плинуть". З лютого, коли дівчина презентувала свій дебютний трек “до сердешка”, вона вже видала три пісні, чим потішила своїх шанувальників. Адже хоча на сцені Roiko новачок, завдяки вокальному шоу "Голос країни-13" її унікальний тембр голосу припав до душі багатьом слухачам. Що її може порадувати й засмутити, чому поки пише лише меланхолійні пісні й про що її новий трек "Плинуть", Roiko розповіла ведучим шоу РанокПро на Радіо Промінь Дмитру Захарченку й Лесі Антипенко.

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

Фото: @heremiracle.photo з інстаграм-сторінки roiko_oleksandra

"Потрібно цінувати час, потрібно цінувати його в моменті й навіть те, що відбувається зараз з нами, все одно потрібно цінувати, бо час спливає" 

Привіт, як поживаєш, в якому емоційному стані перебуваєш? 

Погода дуже радує, тому я дуже щаслива, що нарешті стало тепло, дерева розквітають. Відразу таке натхнення й хочеться жити, тому кожен ранок починається супер-супер класно! А якщо ще є ефіри з класними людьми, то це множиться на два, так би мовити! Тому дуже дякую вам за запрошення! 

Що, взагалі, формує твій настрій і що може зіпсувати день вмить, в тебе є якісь такі речі? 

Не дуже люблю, коли підводять інші люди або доводиться змінювати плани через те, що хтось поставився не сильно відповідально. Напевно, це те, що може мені зіпсувати настрій. Але от якраз-таки те, що може підняти настрій, — це, в першу чергу, дисципліна і, в другу чергу, — класна погода, друзі, знайомі, десь вийти попити кави, зробити щось дуже незвичне для себе, тому що дуже рідко вдається повністю відпочити. Тому навіть вийти в парк подихати свіжим повітрям — це вже плюс до хорошого настрою на цілий день, як мінімум. 

А давай трохи зачепимось за незвичне: що ти робила востаннє незвичне? 

Напевно, відпочивала, тому що останнім часом це вдається все рідше і рідше. Насправді останній мій довгий вихідний повноцінний був 1-го січня і декілька днів тому. Я навіть встала зранку й не розуміла, що мені потрібно робити. Це було для мене дуже незвично, але потрібно насправді повертатись до цього,  бо від цього теж можна брати класний ресурс. 

В 21 рік казати "все, я "вигораю"? Люди, яким зараз більше 30-ти, напружились. 

Ні, насправді я від цього не "вигораю", я дуже кайфую від такого супер графіку. Але коли ти маєш вихідний і не знаєш, що з цим робити, це, звісно, питання. 

 

"Плинуть" — це спогад про часи, коли я жила вдома, коли друзі були поруч і не потрібно було збиратись місяцями, аби побачитись" 

Представляючи свій новий трек "Плинуть", ти кажеш, що він про найцінніше, що є у людини — час, і нагадування, що він дуже швидко плине. Звідки такі роздуми? 

Насправді ця розповідь частково присвячена моєму переїзду, тому що зараз я більшу частину свого часу знаходжусь за кордоном, але всі мої друзі й рідні лишились в Україні. Зокрема, попередня моя пісня "Дахи" була присвячена прекрасному місту Київ, в якому пройшли мої дуже класні декілька років навчання, мого життя без батьків. Тому "Плинуть" народилась після пісні "Дахи" дуже символічно, тому що, знову ж таки, це спогад про часи, коли я жила вдома, коли друзі були поруч і не потрібно було збиратись місяцями, аби побачитись в якомусь місті. Можна було просто взяти квитки й поїхати, до прикладу, до батьків на вихідні. Тобто це, напевно, моя рефлексія про те, що потрібно цінувати час, потрібно цінувати його в моменті й навіть те, що відбувається зараз з нами, все одно потрібно цінувати, бо час спливає і потрібно цим насолоджуватись і цінувати. 

Скажи, ти свідомо робиш пісні, що називається, "медляками", бо з нами в розмові ти весела, життєрадісна, щаслива, драйвова? Далі будуть інші, більш мажорні пісні?    

Наступна пісня буде швидша. Тому що кожного разу, коли я випускаю пісню, моя мама завжди в мене питає: Саш, а це будуть такі самі повільні пісні? Насправді поки я ще не можу відповісти щодо жанру, тому що я тільки-тільки в цьому розбираюсь. І більшість моїх пісень написані просто по відчуттям. Я сідаю, підбираю акорди й з’являються якісь слова й мелодія. І тому поки не можу сказати, це спеціально виходить, чи це пропрацьований момент? Але наступна пісня буде трішечки швидша і я сподіваюсь, ви скоро зможете її почути. 

Слухати трек "Плинуть" від Roiko, як і багато інших прем’єр, можна в плей-листі "Промінь Рекомендує 2024" на Spotify.