BAH.ROMA: "Кохання дає нам сили перемагати"

BAH.ROMA: "Кохання дає нам сили перемагати"

BAH.ROMA (Роман Бахарєв) продовжує радувати своїх прихильників тонким підходом до творчості. Самобутній представник українського інді долучає до музики візуальне мистецтво, що допомагає глибше розкривати сенс пісень. 

Як саме працює такий підхід, Роман Бахарєв розповів в ефірі шоу "Вікенд Нової Музики" на Радіо Промінь ведучій Ксенії Івась, презентувавши  пісню "Ю", в якій простими словами йдеться про найкрасивіше людське почуття.

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

Фото: Пресслужба BAH.ROMA

Пісні, напрочуд прості, але написані зі щирого серця, з'являються тоді, коли ти по-справжньому закоханий.

Романе, 14 лютого ти видав пісню "Ю". Розкажи, будь ласка, про неї. 

Цю пісню я написав нещодавно, точніше, декілька місяців тому. Коли починав її створювати, то думав, що пісня має надто просту форму. Я, звісно, хочу говорити про прості речі ще більш зрозумілими словами, але намагаюсь відшукувати свою форму, завдяки якій буду впізнаваним. Мені б хотілося, щоб вона не була такою простою. Тому, коли почав писати пісню про кохання, сумнівався, чи варто говорити про це почуття звичними для всіх словами. Багато думав над цим. Врешті дійшов висновку, що, коли йдеться про справжнє почуття, яке носиш в серці, то не слід ускладнювати. Тому я обрав прості слова. 

Пісня "Ю" — автобіографічна композиція чи ти співаєш від імені ліричного героя? 

Можу зізнатися: "Ю" — це пісня моя особиста, автобіографічна. Такі пісні, напрочуд прості, але написані зі щирого серця, з'являються тоді, коли ти по-справжньому закоханий. Мені здається, що, коли ти закоханий, це робить тебе живим, надає сили рухатись, підкорювати світ, перемагати. 

З ким із музикантів ти працював над записом нової пісні?

Зі мною працюють зараз одні з найкрутіших музикантів, які є в Україні. Не соромлюсь про це казати. Разом ми граємо на концертах, записуємо пісні. Перерахую їх: неймовірний саксофоніст Кирило Черкашин, один з найкращих джазових виконавців, Олександр Булюк, бас-гітарист, Георгій Олійник, барабанщик, Андрій Кобилянський, гітарист, Роман Ротман, клавішник. Таким складом ми записали та звели пісню "Ю".

Вийшло відразу дві версії пісні: перша — виконана повним складом музикантів, друга — в акустичній версії лише з тобою, саксофоністом і клавішником. Розкажи, будь ласка, що це за задум чи проєкт?  

З командою митців я почав робити аудіовізуальний альбом. Пісні, які до нього увійдуть, записуються наживо в акустичній версії — відразу відео і звук. Цей проєкт про по поєднання різних напрямів мистецтва. Ми вже відзняли чотири пісні. Перше відео записали в майстерні-музеї Зноби-Голембієвських — династії видатних українських скульпторів. Їхні роботи є по всьому світу. Це дуже потужні митці. Саме в їхній майстерні ми записали відео до пісні "Ю", яке можна переглянути на моєму YouTube-каналі.

 

Редакторка текстової версії — Анастасія Герасимова.

Відеоверсії інтерв'ю дивіться на офіційному YouTube-каналі Радіо Промінь.

Щоб не пропускати кращі українські прем'єри, підписуйтеся на подкаст шоу нової української музики "Селекція" та щоп'ятниці отримуйте на свій смартфон новий епізод програми.