Astronata створила нову пісню з використанням штучного інтелекту

Astronata створила нову пісню з використанням штучного інтелекту

Astronata Ната Сміріна представила свої чергові експерименти зі штучним інтелектом. У новому синглі "Basilikʼs Lullaby" текст, вокал і відео згенеровані із застосуванням нейромереж.

Фото: Пресслужба Astronata

"Трек "Basilikʼs Lullaby" - суцільний експеримент зі штучним інтелектом. Текст для нього написав чат GPT, а мій голос ми обробили нейромережею, яку випустила співачка Grimes і половину пісні я співаю її голосом. Ми увійшли в офіційну підбірку пісень від Grimes і вона навіть репостнула в твіттері мій допис про кліп, який я теж зробила за допомогою останніх технологій обробки зображення з допомогою нейромереж. 

Пісня про злий штучний інтелект, який має от-от з’явитись і буде наказувати всіх, хто не сприяв його уявленню. Ми з Grimes співаємо колискову "Прийми хаос, доторкнись до неба поряд з богинею штучного інтелекту", —  розповіла Ната Сміріна в ефірі шоу "Селекція" на Радіо Промінь.

Нагадаємо, у травні група Нати Сміріної Pur:Pur видала сингл "Кохай".

Щоб не пропускати кращі українські прем'єри, підписуйтеся на подкаст шоу нової української музики "Селекція" та щоп'ятниці отримуйте на свій смартфон новий епізод програми.