Кримське питання
Кримське питання

В умовах повномасштабного вторгнення армії рф в Україну жителі окупованого півострова зіткнулися з новими викликами — його територію використовують як плацдарм для обстрілів материкової України, нею постачають озброєння. Головне завдання проєкту не змінилося — повернути Крим в український інформаційний контекст та публічно піднімати теми, які стосуються життя мешканців Криму та переселенців, а також перспективи деокупації півострова.

Українського радіо

Українські цивільні з окупованих територій у полоні росіян, як можна знайти і повернути їх додому.

Кримськотатарська мова та локалізація в цифрових іграх. Як через геймерський контент популяризувати мову корінного народу та як це допомагає протидіяти російським наративам.
80 років тому радянська влада депортувала кримських татар. Як зберегти пам'ять про геноцид корінного народу України та донести правду світу?

80 років тому радянська влада депортувала кримських татар. Як зберегти пам'ять про геноцид корінного народу України та донести правду світу?

Що про Крим, Україну та російсько-українську війну знають в азійських країнах? Як українська культурна дипломатія і локальні медіа змінюють російські наративи?

Про знищення окупаційного флоту Силами Оборони України в Криму та удари по російських нафтопереробних підприємствах — Дмитро Плетенчук, речник Військово-морських сил Збройних сил України та Михайло Гончар, президент Центру глобалістики "Стратегія ХХІ".
Ведучі:
До 10-ї річниці окупації Криму аналітики з різних громадських організацій досліджують інформаційний простір про Крим. Як правильно говорити про тимчасово окуповані території України? Які наративи про півострів домінують в українському інформаційному просторі та як впливають на формування суспільної думки?

Другий парламентський саміт "Кримської платформи". Якими є підсумки Саміту та про що говорили учасники в Чехії.

Як росіяни через підручники й уроки в школах впливають на школярів в окупації та як Україна може цьому протистояти.

Референдум про автономію Криму 1991 року. Його історична передумова, та чи сприяв він подальшій окупації півострова? Останні вироки в Криму, та чому такі справи розглядають роками?