Активізація з Людмилою Тягнирядно
Активізація з Людмилою Тягнирядно

 З перших днів повномасштабного російського вторгнення наша країна стала країною активістів і волонтерів. Сьогодні кожен робить свій внесок у спільну перемогу. Поки воїни виборюють кожен сантиметр української землі, волонтери збирають кошти для тих, хто постраждав унаслідок війни, вивозять людей з окупації, допомагають тваринам, відновлюють зруйноване житло, активісти проводять закордонну дипломатію, лобіюють санкції проти Росії, документують воєнні злочини. Волонтерство і громадська активність стали виходом для тих, хто прагне допомогти країні, але не воює.

"Активізація" воєнного часу — це програма про кожного українця, який робить свій внесок у майбутню перемогу.

Українського радіо

Евакуація цивільних із прифронтових міст: як волонтери вивозять людей під російськими обстрілами? Гість — Андрій Познякевич, керівник Департаменту управління надзвичайними ситуаціями Українського Червоного Хреста.

Ведучі:

Життя дітей в окупації: з чим вони стикаються та яким має бути шлях повернення в Україну? Гість — Олег Охредько, аналітик та експерт громадської організації "Центр громадянської просвіти "Альменда".

Ведучі:

Як ініціатива "Захистимо Протасів Яр" продовжує справу загиблого активіста Романа Ратушного? Гість — Антон Дикань, адвокат, правозахисник, юрист ГО "Захистимо Протасів Яр".

Ведучі:

Як волонтери благодійного фонду "Солом’янські котики" вчать рятувати життя і допомагають розміновувати країну? Учасник програми — директор благодійного фонду "Солом'янські котики" Андрій Єрофєєв.

Ведучі:

Як легалізація медичного канабісу допоможе пацієнтам зменшити біль від тяжких хвороб? Гостя: виконавча директорка благодійного фонду "Пацієнти України" Інна Іваненко.

Ведучі:

Третій навчальний рік під час війни: які освітні зміни чекають на учнів і вчителів? Гостя — Інна Лиховид, журналістка медіа "Нова українська школа", яке є проєктом громадської організації "Смарт освіта".

Ведучі:

Україна ратифікувала Римський статут: що про це говорять правозахисники і чи вдасться покарати винних за воєнні злочини? Гості: суддя Європейського Суду з прав людини Микола Гнатовський та правова аналітикиня Центру прав людини ZMINA Онисія Синюк. 

Ведучі:

Як активісти руху "Єдині" допомагають громадянам переходити на українську? Гість — співзасновник Всеукраїнського руху "Єдині" Іван Капелюшник.

Ведучі:

Як громадська ініціатива "Євромайдан-Варшава" збирає тисячні мітинги на підтримку України й просуває українські наративи в світі? Гостя — Наталка Панченко, лідерка громадської ініціативи "Євромайдан-Варшава".

Ведучі:

Чотири роки Благодійному фонду Сергія Притули: як вдається збирати мільйони на армію та розвивати волонтерський рух в Україні? Гість — засновник Благодійного фонду Сергія Притули, волонтер Сергій Притула.

Ведучі: