Українського радіо

11.04.2024 10:07:21 Формула життя

Що потрібно знати, якщо берете тварину, яка пережила бойові дії, втрату господарів та окупацію? Особливості адаптації домашніх улюбленців, можливі психологічні травми та правила підготовки. Гості: Олена Купленська, кінологиня; Ірина Парфьонова, ветлікарка та Лілія Овчиннікова, власниця песика з притулку.

Ведучі: ,
04.04.2024 10:07:16 Формула життя

Як алкоголь впливає на організм людини? Чи існують нешкідливі алкогольні напої та які дози вважати небезпечними? Як виникає залежність у жінок та чоловіків?. Гості: Віктор Досенко, доктор медичних наук, професор, завідувач відділу загальної та молекулярної патофізіології Інституту фізіології імені Богомольця НАН України; Олександр Скороход, кандидат біологічних наук та науковий співробітник Стенфордського Центру Довголіття; Дмитро Остапенко, блогер та підприємець.

Ведучі:
28.03.2024 10:07:17 Формула життя

Безпечне вирішення спорів та суперечок: що таке медіація та як її застосовувати на практиці у різних сферах життя? Гості: Марина Саєнко, медіаторка і тренерка Українського центру медіації; Діана Проценко, викладачка Києво-Могилянської академії, експертка проєктів ОБСЄ у сфері діалогів та Луїза Романадзе, президентка Української академії медіації.

Ведучі: ,
14.03.2024 10:07:35 Формула життя

Як безконтрольне використання антибіотиків стало небезпекою для всього людства? Оцінюємо ризики та змінюємо ставлення українців до цих ліків. Гості: професор, завідувач кафедри клінічної фармакології та клінічної фармації Національного медичного університету імені Богомольця Микола Хайтович; травник Вадим Жигун.

Ведучі: ,
07.03.2024 10:07:08 Формула життя

Що таке розлади харчової поведінки і як вони впливають на життя людини? Чому нездорове ставлення до їжі напряму залежить від морального стану людини? Вчимося запобігати, виявляти та змінювати ставлення до їжі. Гості: Марина Фатєєва, психотерапевтка, заступниця голови Наукового комітету та голова Київської філії Асоціації лікарів та психологів "Розлади харчової поведінки: терапія та превенція"; слухачка Українського Радіо Ірина Кримська та нутріциологиня Дарина Худолій.

Ведучі: ,
29.02.2024 10:07:17 Формула життя

Як підвищити власну ефективність за допомогою використання штучного інтелекту та ChatGPT? Сфери застосування, етика та правила конфіденційності. Гості: ректор Київської школи економіки Тимофій Брік і вчителька української мови та літератури Лідія Поворознюк.

Ведучі: ,
22.02.2024 10:07:16 Формула життя

Коли повітря стає небезпечним: чим дихають українці у різних регіонах? Як вплинула війна на якість повітря? Гості: голова громадської організації "Збережи Дніпро" Ірина Черниш та фахівець з кліматичної техніки Максим Коваль.

Ведучі: ,
15.02.2024 10:07:22 Формула життя

Любов і війна: як убезпечити стосунки під час тривалої розлуки? Що відбувається з почуттям любові під час стресових ситуацій? Як зберегти сім’ю, коли хтось із подружжя на фронті? Гості: психологиня, директорка громадської організації "Жіноча сила України", кандидатка психологічних наук, наукова співробітниця Інституту соціальної та політичної психології Національної академії педагогічних наук України Наталія Умеренкова і дружина військовослужбовця Наталя Гриценко.

Ведучі: ,
25.01.2024 10:07:16 Формула життя

Вибухо- та пожежонебезпечні предмети і пристрої довкола нас: як убезпечити себе та рідних? Гості: член правління Українського союзу пожежної та техногенної безпеки Сергій Святошенко, речник Державної служби України з надзвичайних ситуацій Олександр Хорунжий.

Ведучі: ,
18.01.2024 10:07:17 Формула життя

Правила поведінки дітей в дорозі: з якого віку дитина може сама пересуватися і що слід врахувати батькам під час воєнного стану? Безпечне авто для дитини-пасажира: необхідна комплектація та важливі речі для комфорту. Гості: заступниця директора Правобережного київського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олена Маньківська та заступниця начальника відділу звʼязків з громадськістю управління патрульної поліції у місті Києві Департаменту патрульної поліції, капітан поліції Надія Ситник.

Ведучі: ,

Ведучі українського радіо