Електронні музиканти створюють у Чорнобилі аудіовізуальні перфоманси

Електронні музиканти створюють у Чорнобилі аудіовізуальні перфоманси

Музичний проєкт "Звуки Чорнобиля" готує до презентації другу частину. 26 жовтня у Чорнобилі відбудеться спеціальний перфоманс, під час якого буде оголошено новий склад учасників проєкту. В ефірі шоу "Селекція” на "Радіо Промінь" ініціатор "Звуків Чорнобиля" Валерій Коршунов розповів, що у другій частині проєкту візьмуть участь українські електронні музиканти.

0:00 0:00
10
1x

"Ідея цього року така: у нас є електронні музиканти, які беруть звуки Чорнобиля і створюють із них трек. І вони презентують аудіо-візуальний лайв-перформанс на одній з локацій у Чорнобилі. Ми потім це відео доробляємо, додаємо 3D-графіку. Цей стрім не як діджей-сети роблять, а це більше аудіовізуальний перформанс, який можна сісти подивитися від початку і до кінця, там є свій відповідний сюжет. Такі роботи навіть у Європі прогресивні, бо не так багато людей, хто таким займається і розширює формат стрімів до якоїсь надісторії, мета-меседжу. Думаємо, що, крім цих сетів, ми потім випустимо короткі візуальні продукти, в яких презентовано лише нові треки. І у нас вже є домовленість, що ми показуватимемо ці роботи на фестивалях візуального мистецтва та тих, які повязані із 3D-графікою. Тож цей проєкт багатошаровий, але якщо минулого року ми робили проєкти для широкої аудиторії, і їм було цілком зрозуміло, що це гурт KAZKA, а це TELEPOPMUSIK, вони створюють пісні, то зараз ми пішли в андеграунд, але він більше насичений в плані образів, сенсів", — розповів ініціатор проєкту "Звуки Чорнобиля" Валерій Коршунов в ефірі шоу "Селекція" на "Радіо Промінь".

Нагадаємо, до 35-х роковин Чорнобильської катастрофи видано вінілову платівку "Звуки Чорнобиля"

У першій частині проєкту "Звуки Чорнобиля", що була презентована восени 2020 року, взялм участь десять популярних артистів з Європи та України: KAZKA, GusGus, Bjarki, Dub FX, TELEPOPMUSIK, "Вагоновожатые", Стасік, KRUTЬ, Atomic Simao, Олександр Чемеров і Сергій Міхалок.

Проєкт "Звуки Чорнобиля" реалізується компанією "Лавіна Концерт" за підтримки "Українського Культурного Фонду" та за сприяння Міністерства культури та інформаційної політики України, Державного агентства України з управління зоною відчуження, Національного Музею Чорнобиля, МГО "Центр ПРИПЯТЬ.ком", МГО "Європейський Інститут Чорнобиля" та проєкту ARTEFACT.

Фото: pexels.com