На фестивалі "Тарас Бульба" відбудеться прем'єра рок-опери

На фестивалі "Тарас Бульба" відбудеться прем'єра рок-опери

З 16 по 18 липня у Дубно відбуватиметься фестиваль "Тарас Бульба", на якому відбудуться виступи півсотні українських артистів, серед яких легенди рок-музики "Кому Вниз", OtVinta, Kozak System, "Тінь Сонця", "Жадан і Собаки" та багато інших.

0:00 0:00
10
1x

"Цього року в нас плани грандіозні. Все ж таки, як-не-як, "Бульбі" цього року виповнюється 30 років. Як мінімум буде дві великих музичних сцени, де виступатиме понад п'ятдесят музикантів. Крім того всього у нас ще діятиме так звана літературно-мистецька платформа, де буде теж понад п'ятдесят учасників – поети, барди, піснярі, кобзарі. Доволі все різноманітно. Фестиваль "Тарас Бульба" трішки вже вийшов за рамки оцього суто музичного. Наша літературна платформа набирає свого оберту і популярності серед митців та письменників.

Про дітей не забуваємо. Буде дитяча галявина. Там буде ляльковий театр, лялькові вистави для дітей, різноманітні забави. Щоб батьки туснячили під сценами, а діти займалися своїми справами", розповів організатор фестивалю "Тарас Бульба" Микола Арсенюк  в ефірі "Вікенду Нової Музики" на "Радіо Промінь".

До тридцятиріччя фестивалю "Тарас Бульба" на ньому буде представлена однойменна рок-опера, що створювалася за підтримки "Українського Культурного Фонду".

"У нас є одна така цікава річ, яку ми планомірно готували до ювілею фестивалю "Тарас Бульба". Завдячуючи підтримці "Українського Культурного Фонду" була написана музика і лібрето до рок-опери "Тарас Бульба". І власне на цьому фестивалі ця опера буде виконана вперше у форматі концертної версії. Автором лібрето до опери став Дмитро Терновий, це відомий харківський драматург. А музику написали молоді, але дуже амбітні, доволі професійні парубки – брати Сергій та Дмитро Радзецькі. Тому рекомендую під'їхати в Дубно, хто має змогу, і послухати рок-оперу "Тарас Бульба" наживо. Це буде доволі бомбезно", – розповів організатор фестивалю "Тарас Бульба" Микола Арсенюк  в ефірі "Вікенду Нової Музики" на "Радіо Промінь".

Фото: Facebook / Фестиваль "Тарас Бульба"