Христина Соловій розділила новий альбом на чотири частини

Христина Соловій розділила новий альбом на чотири частини

Христина Соловій презентувала сингл "Втікала". Пісня увійде до третього студійного альбому "Rosa Ventorum", який буде видано чотирма окремими частинами.

0:00 0:00
10
1x

""Втікала" увійде до мого третього студійного альбому, який матиме назву "Rosa Ventorum" і вийде в чотирьох частинах, окремо кожна. Чому така назва? Тому, що пісні, атмосфера, настрої - все про пошук власного шляху, слухання внутрішнього голосу, про те, чому варто жити за покликом серця і чому це те, що тільки треба слухати. В альбомі буде багато музичних експериментів, як на мої попередні роботи, які були досить в одній такій концепції, звучання буде досить різне. Заявляю відкриття цих експериментів саме синглом “Втікала”, який ми створили з Павлом  Литвиненком. Досить в такій камерній атмосфері, музикантів багато запрошених не було, але мотив пісні з'явився у мене ще у львівський  період, я його так досить надовго закинула, а коли переосмислювала тему казок, у мене з'явився приспів до цієї пісні і я зрозуміла, що нарешті зможу випустити цей такий красивий мотивчик, як на мене”, - розповіла Христина Соловій в ефірі шоу "Селекція" на "Радіо Промінь".

На YouTube-каналі Христини Соловій презентовано кліп на пісню "Втікала", режисером якого виступив Юрій Двіжон.

Саунд синглу продюсував Павло Литвиненко.

"Мені здалося, що я нарешті віднайшла свій власний музичний жанр - це фентезі-поп. Чому фентезі-поп? Тому, що часто звертаюся у своїх піснях до якихось фантазійних тем, це відображено у моїх кліпах, у синглі "Втікала" і в кліпі, зрештою, не виняток, тому що історія про сучасну Мавку, яка втікає з лісу в цивілізований світ. Мабуть, багато про кліп не розповідатиму, бо його треба дивитися, але суть в тому, що казки в ньому мають негативну конотацію, тому що казки, це кимось придумані історії, це чийсь видуманий світ, а Мавка втікає з лісу тому, що вона відчула в собі силу і енергію творити власну історію. І це може зробити кожен з нас - не приймати чужі правила, а створювати свої", - розповіла Христина Соловій в ефірі шоу "Селекція" на "Радіо Промінь".

Невдовзі Христина Соловій представить спільний трек із відомим реп-артистом, ім'я якого поки не називає.

"Про звучання - це данина ретро-вейву і, можливо, я послідовниця його. Це такі співачки, як Руся. Моя Мавка передає привіт "Русалонці" Русі в 90-ті. Зрештою, в нас було багато артистів того часу, які зверталися до цих  фантазійних фольклорних тем і світів Гоголя, Лесі Українки. Я в цьому дуже добре почуваюся і воно все мені дуже співзвучне. На мою думку, Павло Литвиненко, як саундпродюсер, дуже тонко відчуває всі ці штучки, казковість у звучанні також передана. Вона звучить казково і водночас я мушу зізнатися, що було декілька версій цієї пісні, перша з них мала звучання наближене до хіп-хопу, з якого нічого не залишилося в результаті, але хіп-хоп буде в наступних частинах альбому, тому не ставимо крапку на цьому. До того ж, в мене в планах дует із відомим реп-виконавцем, якого я вважаю досить крутим на сьогодні в цьому жанрі. Щодо моїх експериментів із моїм звучанням, скажу, що будуть пісні, до яких звикла моя аудиторія, і будуть ті, які, можливо, трішечки їх шокують. Але якщо я вирішила шукати свій шлях і йти ним так, я до цього готова. Чекаю на ваші враження", - розповіла Христина Соловій в ефірі шоу "Селекція" на "Радіо Промінь".

15 травня о 12:00 Христина Соловій представить сингл "Втікала" у прямому ефірі "Вікенду Нової Музики" на "Радіо Промінь".

Фото: Христина Соловій, Facebook