"Друга Ріка" видала альбом, записаний з оркестром "НАОНІ"

"Друга Ріка" видала альбом, записаний з оркестром "НАОНІ"

"Друга Ріка" видала лайв-альбом "Інша Ріка", записаний спільно з оркестром "НАОНІ", до релізу потрапили 16 пісень з різних альбомів групи. У липні 2020 року "Друга Ріка" оприлюднила на YouTube відеоконцерт "Інша Ріка", але він відрізняється від альбому, що видано на стрімінгових сервісах

0:00 0:00
10
1x

"На YouTube ми показали, як створюється музика, як створюється, власне, альбом, як записується на студії. В аудіо ми показуємо те, яким він має бути. Тобто, вже завершений, докручений, домазаний, відтюнений. До речі, не тюнили, там переписали скрипки, переписали взагалі всю струнну груп, всю "дерев'яну" групу. Вокал не чіпали і музикантів "Другої Ріки" не чіпали, тобто, не перезаписували, не перезводили, а все так, як є. А симфонічну групу ми переписали", - розповів фронтмен групи "Друга Ріка" Валерій Харчишин в ефірі шоу "Селекція" на "Радіо Промінь".

Під час створення альбому "Інша Ріка" музиканти не мали на меті робити фолькові версії хітів "Другої Ріки". 

"Мені дуже подобається робити якісь нетрадиційні речі. Коли ми уявляємо бандуру, то відразу ж уявляємо біля неї козака в шароварах вусатого і з оселедцем. Я не те щоб не любив такі національні традиції і фольк-музику, але я б не хотів, щоб ми звучали, як група, яка грає ска, бо це музика, яка має класичні фольклорні ознаки. Ми, все ж таки, грали так, як би цю музику довелося записати для якогось фільму з народним оркестром. Ми записали фактично ті партії, які ми грали іншими інструментами, електронними. І воно звучить органічно, звучить так, ніби це музика створена для якогось кіно, для п'ятнадцяти фільмів", - розповів фронтмен групи "Друга Ріка" Валерій Харчишин в ефірі шоу "Селекція" на "Радіо Промінь".

Читайте повну версію інтерв'ю з Валерієм Харчишиним "Коли ти створюєш собі якісь обмеження, вже не можеш називатися рок-музикантом"

Фото Яна Сочевічек Радіо Промінь