Олександр Положинський записує новий альбом проєкту "Був'є"

Олександр Положинський записує новий альбом проєкту "Був'є"

Найпопулярніша пісня проєкту "Був'є" "Закохані" увійде до третього альбому. Олександр Положинський розпочав над ним роботу на студії саундпродюсера Романа Сороки у Луцьку.

0:00 0:00
10
1x

"5 лютого 2020-го року я оголосив, що залишаю групу "Тартак" і залишаю проєкт "Був'є", і не планую більше з ними виступати в якості вокаліста. З того часу "Тартак" знайшов собі нового вокаліста і почав автономне від мене існування, а "Був'є" музиканти вирішили не продовжувати без моєї участі й, в принципі, це спонукало мене до того, щоби завершити незавершене. Справа в тому, що  в "Був'є" за сім років від початку існування цього проєкту накопичилося кілька нереалізованих синглів. Нереалізованих в альбомах, я маю на увазі, тому, що я людина старого гартування, старої школи, я люблю мислити в творчому плані альбомами, не окремими піснями, не окремими синглами. "Був'є" видав два повноцінні альбоми по дванадцять пісень. І маючи п’ять пісень позаальбомних я подумав, що треба, мабуть, видати третій альбом з дванадцяти пісень. А для цього треба ще до п’яти існуючих пісень сім дописати. Я поговорив з Романом Сорокою – це саундпродюсер, аранжувальник "Був'є"  і власник студії, на якій "Був'є" пише свої пісні. Рома підтримав мою ідею. Я думаю, що музиканти також не відмовляться долучитися, якщо в цьому буде потреба.  І ми вирішили взятися за реалізацію цього творчого плану", - розповів Олександр Положинський в ефірі шоу "Селекція" на "Радіо Промінь".

У нового альбому "Був'є" поки немає чітких дат релізу, не виключено, що нові пісні видаватимуться окремими синглами.

"Три пісні вже в роботі, ще чотири пісні ми готуємося писати. Коли це все буде закінчено, зрозуміло, що я не можу зараз спрогнозувати. Чітких якихось дат виходу пісень чи всього альбому немає, я нікуди не поспішаю, просто хочу зробити те, що спало мені на думку. З тих пісень, які вже є потенційними учасниками нашого третього майбутнього альбому "Був'є", я думаю, що так чи інакше, тим людям, які цікавляться творчістю "Був'є", знайомі пісні. В першу чергу це саундтрек до фільму "Жива", пісня "Закохані", лідер переглядів на Ютуб серед усіх пісень "Був'є" та, мені здається, серед усіх пісень, автором яких я є. Крім того - це пісня "Ось тобі моя рука", це пісня "Легіон", присвячена пластовому табору "Легіон", це пісня, яка писалася для проєкту "Радіо Рокс" на слова поетів, українських письменників "Розстріляного відродження", на слова Михайля Семенка "Бронзове тіло" і ще одна пісня, взагалі не мого авторства, це пісня "Відлітаю", кавер на пісню з репертуару Віктора Павліка, заспівана з Віктором Павліком, автором є… не пригадую, не Віктор Павлік, перепрошую, пам'ять підводить вже, все таки не зовсім молодий хлопець уже. От такі плани!", - розповів Олександр Положинський в ефірі шоу "Селекція" на "Радіо Промінь".

Нагадаємо, у березні в ефірі "Вікенду Нової Музики" на "Радіо Промінь" Іван Марунич повідомив, що проєкт "Ол.Ів.'Є" невдовзі припинить існування.

У лютому проєкт "Ол.Ів.'Є" представив пародію "Три Троянди".

Фото: Вікторія Сметана