В Україні можуть з'явитися енергоаудитори: хто це і що вони робитимуть

В Україні можуть з'явитися енергоаудитори: хто це і що вони робитимуть

Верховна Рада ухвалила за основу законопроєкт №4507 про енергетичну ефективність, у якому визначено основні принципи державної політики у сфері енергетичної ефективності, особливості формування і виконання національних планів дій з енергоефективності, підходи до формування стратегії забезпечення енергоефективності будівель. Крім того, у документі прописані основи енергетичного аудиту та енергетичного менеджменту. Чим будуть займатися енергетичні аудитори в ефірі Українського радіо пояснює генеральний директор Центру дослідження енергетики Олександр Харченко.

0:00 0:00
10
1x

Хто такі енергетичні аудитори

Якщо ви готується привести будинку до ладу, зробити термомодернізацію чи змінити вікна, то енергетичні аудитори
це ті люди, які виявляють найбільш слабкі місця в будівлях. Показують, що варто відремонтувати, куди краще вкласти гроші, щоб був гарний результат при підвищенні енерго і теплоефективності будинку. Цей ухвалений закон врегульовує діяльність енергоаудиторів, щоб вони якісно виконували свою роботу.  

Читати  далі: Енергозбереження як стиль життя: що може зробити кожен із нас

Чи добре в Україні виконують національний план енергоефективності

Як тільки газ дорожчає, так ми одразу прискорюємо енергоефективність. Коли люди відчувають кишенями, що мають бути енергоефективними, то одразу такими стають. Це показували програми "Теплих кредитів", всі існуючі донорські програми. У той час, коли люди починають розуміти, що сплачуватимуть менше через економію електроенергії, вони миттєво її починають економити, змінювати вікна і двері, утеплювати дахи.

Читати далі: За якими критеріями визначається енергоефективність міст — пояснює Святослав Павлюк

Нагадаємо, що на пресконференції, присвяченій річниці роботи уряду, прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що влада планує запровадити середню річну ціну на газ, що дозволить уникнути різких коливань вартості блакитного палива для населення.

Фото: pixabay.com