Dakh Daughters оприлюднили альбом Make Up

Dakh Daughters оприлюднили альбом Make Up

12 лютого фрік-кабаре Dakh Daughters видало новий студійний альбом Make Up, до якого увійшли 11 треків. Реліз є музичною частиною однойменної театральної вистави, поставленою у театрі "ДАХ" режисером Владом Троїцьким і драматургом Клімом. Про альбом і те, як він створювався в ефірі шоу "Селекція" на "Радіо Промінь" учасниця гурту Dakh Daughters Соломія Мельник.

0:00 0:00
10
1x

"Власне, альбом Make Up складається з пісень, які є саундтреком, якщо можна так сказати, до однойменної музично-драматичної вистави, прем'єра якої відбулася рік тому в Києві, в театрі "ДАХ". Вистава складається з історії кожної з нас, послухавши які, драматург Клім адаптував або навіть переклав на таку собі художню театральну мову, яка притаманна саме його стилю написання. І отже, кожна з нас має по одній або кілька історій, які у вільній формі, або можна навіть сказати у жанрі стендапу розповідає глядачеві. Після кожної історії звучить музична композиція, яка підсилює, підкреслює, не хотілося б казати ілюструє, можливо, передає смак, градус, настрій тієї чи іншої розповіді", розповіла учасниця гурту Dakh Daughters Соломія Мельник в ефірі шоу "Селекція" на "Радіо Промінь"

На платівці Make Up видано дебютний трек Rozy Donbas, з якого почалася популярність Dakh Daughters. 

Дівчата розглядали варіант випуску пісень разом з історіями, у вигляді радіоспектаклю. 

"Власне, цим альбомна версія і відрізняється від театральної, що в ній присутні лише музичні композиції без драматичних монологів. Хоча була така думка створити цілу радіовиставу, але врешті ми зупинилися над чисто музичному альбомі. Над цією виставою і над музикою до неї ми працювали приблизно біля п’яти місяців, накопичуючи матеріал, створюючи музику, шукаючи характери і так далі. Зазвичай усі процеси творення у нас відбуваються в нашому творчому домі, в нашому театрі "ДАХ". Майже завжди з нами присутній наш режисер Влад Троїцький, який творить разом з нами, направляє рух наших думок. І якщо є складності з прийняттям рішень, бо нас багато дівчат, іноді це буває досить складно, як ви розумієте, на щастя є Влад, його таке волюнтариське рішення, останнє слово, так би мовити, рятує цей весь колапс думок, це різноманітне уявлення того, як все має бути. Сам альбом ми записали цього літа на студії Kaska Records. Були дуже задоволені процесом і атмосферою. Все відбулося досить швидко, професійно, без накладок. Класна команда, приємно було працювати", — розповіла учасниця гурту Dakh Daughters Соломія Мельник  в ефірі шоу "Селекція" на "Радіо Промінь".

У зв’язку з запровадженим карантином Dakh Daughters не оголошують тур на підтримку нового альбому, але при першій нагоді дають концерти.

"Зараз, як нам всім відомо, дуже складно планувати, особливо турне. Все весь час непевно і може змінитися кожної миті. Тому ми рухаємося степ бай степ залежно від того, що нам пропонує дана ситуація. В планах і мріях, звісно, у нас є багато чого, ми великі мрійники і зазвичай наші мрії збуваються. Тож, сміливо слідкуйте за нами в нашому інформативному полі. Ми зазвичай все анонсуємо і про все попереджаємо завчасно. Отже, до нових зустрічей, всім цьом, па-па", розповіла учасниця гурту Dakh Daughters Соломія Мельник  в ефірі шоу "Селекція" на "Радіо Промінь".

Нагадаємо, фрік-кабаре Dakh Daughters закінчило запис альбому Make Up у серпні 2020 року, про що в ефірі шоу "Селекція" розповіла учасниця гурту Наталка Галаневич.

На фото:  Dakh Daughters