У 2020 році Суспільне радіо запустило 81 нову частоту

У 2020 році Суспільне радіо запустило 81 нову частоту

За підсумками проведених Нацрадою конкурсів у жовтні 2019 року, Суспільний мовник отримав 86 нових ліцензій на радіомовлення та на одній частоті збільшив тривалість мовлення (в смт Варва на Чернігівщині, де додалося 15 хвилин на добу в будні дні). Станом на зараз уже запущена 81 частота і збільшена тривалість мовлення ще на одній з них.

FM-частоти Українського радіо, запущені у 2020:

Дмитро Хоркін, член правління Суспільного, відповідальний за платформу радіо, зазначає: "Від імені радіо я хочу подякувати члену правління Суспільного Миколі Чернотицькому, який координував процес освоєння й запуску нових частот. Відсутність FM-частот у деяких обласних центрах роками була великою проблемою для Українського радіо. Але найвідданіші слухачі все одно нас знаходили: на УКХ, середніх хвилях, в інтернеті. І дослідження показували: попри все нас слухають. Пам'ятаю, як за часів гострої фази війни нам дзвонили слухачі з Харкова, з Одеси й казали, як не вистачає у цих містах програм Українського радіо, об'єктивної суспільно-політичної інформації на потужних FM-частотах. Тому тепер ми надзвичайно раді, що до нас приєднується все більша аудиторія по всій Україні, і має можливість слухати улюблене Українське радіо у зручний спосіб". 

FM-частоти Радіо Промінь, запущені у 2020:

Директор департаменту з організації та розвитку мереж телерадіомовлення Суспільного Дмитро Грузинський наголошує: "По-перше, хочу подякувати нашій команді та партнерам, без яких, очевидно, в рік карантинів, пандемій та секвестру держбюджету ми б не впоралися. По-друге, хочу зазначити, що попри закиди критиків і критиканів, Суспільне невідступно реалізовує стратегічні завдання. Ще на старті ми говорили про те, що контент має йти за споживачем. Найбільша кількість слухачів в Україні приймає радіопрограми в FM-діапазоні. Тож цілком логічно, що зараз Суспільне має найбільшу FM-мережу. Наша мета бути присутніми всюди, де є слухачі Українського радіо як частини Суспільного мовлення України".

FM-частоти Радіо Культура, запущені у 2020: