Сергій Міхалок закликає провести нові вибори Президента Білорусі

Сергій Міхалок закликає провести нові вибори Президента Білорусі

Фронтмен групи Brutto Сергій Міхалок не визнає результатів президентських виборів у Білорусі та закликає провести нові вибори.

0:00 0:00
10
1x

Відповідне відеозвернення музикант поширив на своїх офіційних сторінках.

"Звичайно ж, ми не визнаємо офіційні результати виборів в нашій рідній Білорусі в 2020 році і вважаємо, що громадянин Лукашенко не є легітимним і законним керівником нашої країни. Ми наполягаємо на нових, чесних, справедливих, демократичних виборах. Нехай буде багато кандидатів, нехай це будуть люди з усіх сфер, нехай це будуть і професійні політики, але особисто я їм вже давно не довіряю. Політтехнології, фокус-групи ─ ми втомилися від цих фокусів! Особисто я вважаю, що хорошими кандидатами будуть ті люди, які упродовж багатьох років своїми словами, своїми вчинками, своїми ідеями, своєю працею, доводили, що вони є патріотами Білорусі, і хочуть, щоб Білорусь була вільною, незалежною, процвітаючою європейською країною", ─ заявив Сергій Міхалок.

Сергій Міхалок назвав імена людей, яких би хотів бачити кандидатами на посаду Президента Білорусі.

"Які кандидати? Ну, наприклад, Світлана Алексієвич ─ письменник, Нобелівський лауреат, жінка з твердими моральними, етичними переконаннями. Наприклад, Микола Халезін ─ режисер "Вільного театру", інтелектуал, наш друг, патріот Білорусі. Наприклад, Лявон Вольський ─ співає, художник, музикант, громадський діяч, прекрасний, гідна людина. Або Віталій Гурков ─ багаторазовий чемпіон світу, заслужений майстер спорту Республіки Білорусь, народний чемпіон. Список можна продовжувати. Нехай буде багато кандидатів і нехай переможе достойний. І ще трошки про "скажених псів". Я вважаю, що ті, хто підняв руку на свій народ, ті, хто бив людей похилого віку, жінок, дітей, роботяг, хто бив своїх годувальників ─ повинні сидіти на лаві підсудних і повинні сидіти за ґратами. Жени биків, поверни батька! Воля! Живе Білорусь! Живе вічно!", ─ заявив Сергій Міхалок у відеозверненні.

Нагадаємо, 24 серпня указом Президента України Сергію Міхалку було присвоєно звання Заслуженного артиста України.

Останні п'ять років музикант із родиною проживає в Одесі.

У жовтні Сергій Міхалок з вокалістом групи The Gitas Сашею Чемеровим випустить спільний трек у рамках соціальної ініціативи "Звуки Чорнобиля".

Фото: facebook.com/sergeymikhalok.official