Україна відзначає 29 річницю Незалежності

Україна відзначає 29 річницю Незалежності

Сьогодні українці відзначають День Незалежності своєї держави. З нагоди свята в містах і селах пройшли урочисті заходи. З усього світу українському народу надходять привітання від лідерів держав.

У столиці о 9 ранку почався Марш захисників України. Учасники бойових дій, волонтери і ветерани пройшли маршем від парку Тараса Шевченка до Майдану Незалежності. На Михайлівській площі президент Володимир Зеленський разом із дружиною долучився до церемонії вшанування пам’яті полеглих захисників України. Крім того, на Софійський площі глава держави виступив із промовою і вручив державні нагороди. Напередодні, у День Національного Прапора після церемонії підняття стягу президент від імені українського народу висловив подяку усім військовослужбовцям, які боронять незалежність України.  

України прийняла привітання від глав держав, керівників урядів і духовних лідерів з нагоди двадцять дев’ятої річниці незалежності. Зокрема українців зі святом вже привітали президент США Дональд Трамп і президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр. Свої вітання з нагоди дня незалежності передав Папа Франциск і побажав українському народу миру та процвітання.  Також Україну з національним святом привітали президент Франції Емануель Макрон, президент Республіки Польща Анджей Дуда, очільник Угорщини Янош Адер, президент Італійської Республіки Серджо Маттарелла, президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв, президент Таджикистану Емомалі Рахмон, президент Єгипту Абдель Фаттах Ас-Сісі, президент Перу Мартін Віскарра Корнехо та багато інших світових лідерів.