Опозиційні фракції підтримують відставку всього уряду і Авакова зокрема – Роман Лозинський про некомпетентність Кабінету міністрів

Опозиційні фракції підтримують відставку всього уряду і Авакова зокрема – Роман Лозинський про некомпетентність Кабінету міністрів

Про порядок денний поточного пленарного тижня, можливу відставку Арсена Авакова та програму дій уряду в ефірі Українського радіо розповідає народний депутат України від фракції "Голос" Роман Лозинський.

0:00 0:00
10
1x

Після резонансних подій, які сколихнули всю країну фракція "Голос" вимагає відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. "На цей тиждень у нас декілька пріоритетів. Перший – це відставка міністра внутрішніх справ і голови Національної поліції. Крім того, в нас буде завдання щодо реформи Національної поліції, справжньої і реальної переатестації поліцейських. Аваков несе безпосередню відповідальність за останні шість років діяльності на посаді міністра. Те, що відбулося в Кагарлику могло не статися, якби були покарані ті, які вбили п’ятирічного хлопчика рік тому. Нагадаю, що близько 5 тисяч поліцейських не було переатестовано в ході так званої реформи. Три тисячі зараз повернулися через суди і далі носять погони нової патрульної поліції. Сьогодні ми з фракцією "Голос" збиратимемо підписи за відставку Авакова. Ми мала політична фракція, але ми наразі єдині, хто насмілився озвучити в голос те, що відчуває кожен українець. Немає захищеності, немає відчуття, що ти можеш звернутися до поліції, яка замість того, щоб захищати людей катує, ґвалтує і вбиває".

Фото: сторінка Ігоря Василіва у Facebook

Про те, як колеги відреагували на ініціативу фракції щодо відставки Арсена Авакова депутат зазначає: "З усіх фракцій, крім "Опозиційної платформи  За життя" окремі депутати вже висловилися з підтримкою і готові підписати постанову про відставку. Про підтримку цілих фракцій говорити складно. Реальність така, що по багатьох депутатах є "папочки" в СБУ та поліції. Люди, які на гачку, до яких можуть бути питання дуже обережно ставляться до таких тем і вони не можуть дозволити собі озвучити таку позицію. Тому сьогодні у ході збору підписів ми побачимо реальну позицію фракцій. Попередньо, опозиційні фракції підтримують відставку всього уряду і зокрема Авакова".

На питання, кого фракція Голос бачить міністром внутрішніх справ у разі відставки Арсена Авакова Роман Лозинський відповідає: "Це питання не лише на кого змінити, питання як змінити. Оскільки уряд формується повністю з Банкової, питання в тому чи буде шанс потрапити до нього незалежному професійному доброчесному представнику правоохоронних органів, спеціалісту, який зможе втримати в міцних руках усю систему, а це близько 300 тисяч правоохоронців. Тому, якщо президент захоче поставити на цю посаду повністю ручну людину, то звісно очікувати на значне покращення не можна".

Окрім "аваківського питання", фракцію "Голос" турбує програма дій Уряду. Роман Лозинський зазначає: "Ми вже бачили реферат на дев’ять сторінок, який не схожий на програму дій уряду, а схожий на якесь посміховисько. Усі ті речі, які пропонує уряд до розгляду не мають нічого спільного з планом виходу з кризи. Вже 13 комітетів у парламенті, більшість у яких мають "Слуги народу", відправили цю програму на доопрацювання" .

На фото: Роман Лозинський, Голос