Відставка Арсена Авакова не на часі – Ольга Василевська-Смаглюк про кадровий голод в уряді

Відставка Арсена Авакова не на часі – Ольга Василевська-Смаглюк про кадровий голод в уряді

Про подальшу долю міністра внутрішніх справ та нові кадрові призначення в уряді в ефірі Українського радіо в ефірі Українського радіо розповідає народна депутатка від "Слуги народу" Ольга Василевська-Смаглюк.

0:00 0:00
10
1x

Сьогодні народні депутати України зберуться на чергове пленарне засідання. Голова ВР Дмитро Разумков під час погоджувальної ради анонсував розгляд питання організованої злочинності, програми дій уряду та звіт міністра внутрішніх справ Арсена Авакова під час "години запитань до уряду" через зґвалтування в Кагарлику та перестрілку в Броварах. Ольга Василевська-Смаглюк зазначає: "Аваков у п’ятницю буде на засіданні ВР звітуватиме про свою роботу.  В мене є багато запитань, які стосуються не дуже вдалої реформи, яка фактично не відбулася. Все що відбулося – це зміна вивіски. Патрульна поліція працює, як і раніше. Складати протоколи доводиться вмовляти, тому що поліціянти всіляко натякають, що їм потрібен не протокол, а щось інше. Але говорити про звільнення міністра не на часі, адже альтернативи йому немає. Ми не можемо залишити таке відомство без керівника. У нас пів Кабміну вакансій. Жодна людина, яка чогось досягла не погодиться прийти на цю посаду",  коментує депутатка.

Крім того, депутатка від фракції  "Слуга народу" анонсувала нові призначення в уряді: "У нас дуже багато вакансій у Кабміні і, на жаль, не всі будуть заповненні найближчим часом. Проте далі так працювати не можна, тому що ми залишаємо стратегічні міністерства без міністрів. Виконуючій обов’язки міністра енергетики Ользі Буславець слід надати повні повноваження для того, щоб вона могла принаймні голосувати на засіданні Кабміну. Стосовно інших міністерств, то думаю, на посаду міністра культури ми призначимо Олександра Ткаченка, а Ольга Стефанишина замінить пана Пристайка, який відряджається послом у Великобританію".

На фото: Ольга Василевська-Смаглюк, Аргумент