Нардеп від "Слуги народу" розповів, коли Рада проголосує за "банківський законопроект"

Нардеп від "Слуги народу" розповів, коли Рада проголосує за "банківський законопроект"

Парламентський комітет з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував Верховній Раді ухвалити в другому читанні та в цілому законопроект щодо удосконалення механізмів регулювання банківської діяльності №2571-д із пропонованими комітетом поправками. Член голова підкомітету з питань місцевих податків і зборів комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики, член фракції "Слуга народу" Мар'ян Заблоцький в ефірі Українського радіо розповів, коли та як парламентарі зможуть проголосувати за "банківський законопроект".

0:00 0:00
10
1x

"Ми вийшли вже на завершальний етап. У понеділок у комітеті ми завершили розгляд всіх 16 тисяч правок. Що було не просто, але доволі весело. І ми вже проголосували законопроект, який дозволяє запустити спрощену процедуру розгляду правок. Відповідно, цього четверга ми маємо застосувати вперше цей закон: проголосуємо за те, що застосовуємо спрощену процедуру і наступного тижня голосуємо", ─ зазначив Мар'ян Заблоцький.

Нардеп прокоментував, чи є перешкоди для ухвалення законопроекту.

"Поки я ніяких перепон вже не бачу. Ті, які полягали у кількості правок, ми вже подолали. Далі вже чітка і формальна процедура", ─ сказав він.

Зазначається, що для боротьби з "поправковим спамом" вперше застосують так звану "особливу процедуру".

"150 депутатів мають подати прохання зі своїми підписами, щоб застосувати таку процедуру. Далі 226 голосів у раді голосують за, щоб застосувати таку особливу процедуру. Потім має пройти не менше двох днів після застосування такої процедури. І знову збираємося та голосуємо. Але вже тоді не йдемо по всіх поправках. Тому цей законопроект реально розглянути за один день, але у два заходи: спочатку застосовуємо таку процедуру, потім голосуємо закон і все", ─ зауважив Заблоцький.

За його словами, "якщо закон буде проголосовано, то потрібно буде 2-3 тижні, аби ухвалили нову програму з Міжнародним валютним фондом. І після цього ще 1-2 тижні на надходження коштів".

Нагадаємо, до другого читання законопроекту №2571-д, ухвалення якого має розблокувати укладення нової програми з Міжнародним валютним фондом, народні депутати подали понад 16 тисяч поправок. Комітет почав розглядати поправки 21 квітня в онлайн-форматі.

Фото: Голос України