Військові нібито відмовляються від вітання "Слава Україні". До чого тут Кремль?

 Військові нібито відмовляються від вітання "Слава Україні". До чого тут Кремль?

Вигадки про українську армію майже щодня з’являються у матеріалах пропутінських медіа. Цього разу кремлівська пропаганда вигадала, що лави Збройних сил України швидко рідіють, адже українські військові не згодні із вітанням “Слава Україні”. Як доказ, російські ЗМІ наводять результати опитування, що провів український ресурс “Страна.юа”. Чому це не так – в ефірі Українського радіо обговорювали з співзасновницею сайту StopFake Ольгою Юрковою і головним редактором інтернет-видання Texty.org.ua Романом Кульчинським.

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

Чому це не так?

Опитування сайту "Страна.юа" не було репрезентативним дослідженням, а складалося лише із вибіркових коментарів та суб’єктивною точкою зору автора матеріалу. На думку самих військових та експертів, привітання “Слава Україні” дійсно стало популярним від початку бойових дій на Донбасі серед багатьох солдат. 

 

Редакція Stopfake робила дослідження, під час якого аналізувалися фейкові новини російських медіа. Як розповіла Ольга Юркова, тоді визначили 18 міфів, які створює російська пропаганда про Україну.  Одним з міфів є дискредитація української армії, інший говорить про те, що українці – нібито фашисти. 

 

"На перетині цих двох міфів є той міф про нібито відмову від вітання "Слава Україні". Російські медіа подають це вітання як бандерівське, а бандерівці нібито підтримували фашизм", – розповідає Юркова.