"Немає кінця епохи брехні та кумівства": Береза про відео, в якому брат Єрмака "торгує" державними посадами

"Немає кінця епохи брехні та кумівства": Береза про відео, в якому брат Єрмака "торгує" державними посадами

Народний депутат від "Слуги народу" Гео Лерос оприлюднив відеозаписи, на яких чоловік, схожий на брата глави Офісу президента Андрія Єрмака – Дениса Єрмака – обговорює питання призначення людей на різні державні посади, зокрема, на Київській митниці, в Міністерстві інфраструктури, "Укрзалізниці". Відеозаписи було зроблено 20 серпня, 16 і 23 вересня та 3 жовтня 2019 року. Народний депутат України 8 скликання Борислав Береза в ефірі прокоментував корупційний скандал, який стався довкола очільника Офісу президента.

0:00 0:00
10
1x

"Цей скандал, дійсно, переплюнув коронавірус і відштовхнув цю тему з перших шпальт. І зараз всі розповідають про це. Чому? Можу пояснити. Тому що жодного разу ще не були такими стовідсотковими доказами того, що влада Зеленського ― це корупційна схема. І ми зараз бачимо це", ― зазначив Борис Береза.

Береза зауважив, що "Гео Лерос ― це людина, яка була радником президента, є стовідсотково членом фракції "Слуга народу" і не є ворогом Зеленського. Це людина, яка розповідає про те, що очільник Офісу президента є, як мінімум, людиною, яка була обізнана про те, що робить її брат. Тому брат, згідно з їхніми відео файлами, брав гроші і продавав посади. Тоді ми розуміємо, що повинна бути якась реакція, але реакції жодної немає".

Борис Береза наголосив, що президент України Володимир Зеленський наразі не хоче реагувати на цю ситуацію.

"Вчора ввечері вийшов новий відосік президента, в якому жодного слова про Єрмака немає. Це розповідає нам про одне: Зеленський не хоче зараз підіймати цю тему до голосування. Зеленський знав про це або не знав, але він не хоче взагалі про це казати. І він готовий промовчати і далі, якщо Єрмак забезпечить йому голоси для голосування", ― сказав він.

На фото: Борислав Береза,  facebook.com/borislav.bereza

Народний депутат 8 скликання підкреслив, що наразі "немає ні кінця епохи брехні, що всі розповіді про те, що кумівства не буде, що буде все інакше ― це балачки і казки".

"Ми бачимо, що влада продовжує схеми, які були за часів Кучми, Януковича, Ющенка, Порошенка: коли посади продавали, коли корупція на всіх рівнях була, і тут корупція нікуди не зникла. Більше того, вона знаходиться на вищому рівні. Це людина, яка фактично керує країною, бо Зеленський делегував Єрмаку всі повноваження. Ні для кого не секрет, що саме Єрмак формував уряд України, і зараз ми бачимо, що відбувається", ― прокоментував Береза.

Борислав Береза також зауважив, що "Гео Лерос сьогодні подасть офіційну заяву в антикорупційні органи, і після того це вже буде питанням антикорупційних органів, як вони будуть реагувати. Але після того, Верховна Рада повинна відреагувати, тому що ніхто не повірить, що Зеленський не знав, кого він підписує після того, як на ці посади подавав йому документи пан Єрмак. І тут дуже цікаво, хто буде відповідати".