Від анестезіолога до номінанта премії YUNA – зірковий шлях Артема Пивоварова

Від анестезіолога до номінанта премії YUNA – зірковий шлях Артема Пивоварова

Про музичний екшн "Земной", номінацію на премію YUNA та концептуальну фотосесію з фанами на хвилях радіо Промінь розповідає співак і музикант Артем Пивоваров.

0:00 0:00
10
1x

Уже в березні Артем вирушає в свій перший концертний тур містами України з музичним екшеном "Земной", презентація якого в Києві зібрала два солд-аути. Перші міста вже оголошені: Запоріжжя (13 березня), Дніпро (14 березня), Харків (20 березня) і Одеса (28 березня).

Що таке музичний екшн?

Ми вирішили разом з моєю командою та з режисером-постановником Русланом Маховим зробити акцент в першу чергу на музиці. Я сам музикант, сам роблю пісні, аранжування, усі ідеї, які приходять до мене я створюю сам. Тому в першу чергу ми за музику і екшн – це те, що відбувається на сцені на наших концертах. Тобто у нас немає якоїсь вивченої програми: синхронів з танцівниками чи балетом.  Ми за живу енергію, за первісне начало, за те, що відбувається з нами тут і зараз за інерцією. Це взаємозв’язок між слухачем та нами. Це обмін енергетикою і для нас дуже важливо, щоб це був екшн, тому що протягом двох годин ми постійно відтворюємо щось нове на сцені. Ми розпочали наш музичний екшн ще в минулому році на сольних концертах у місті Києві і вирішили, що цю програму ми маємо показати усім нашим слухачам. На початку ми вибрали головні міста, в яких ми вже були і далі ми будемо вписувати нові дати і нові місця зокрема  в Європі.

Розкажи про свою номінацію на премію YUNA в категорії "Кращий виконавець".  Як ти ставишся до подібних номінацій?

Це перша моя номінація. Це дуже цікаво, тому що поруч зі мною багато артистів першого ешелону. Ми раді бути там. Ми цього року дуже багато працювали, як і в минулому власне, про те цей рік видався більш знаковим, адже були ще сольні концерти і ми випустили більше візуальних робіт. Я вважаю, що це дуже круто, те, що в нашій країні є такі технологічні можливості, є такі майданчики. Наприклад, у сусідній Білорусі немає таких премій.  А ми маємо можливість виходити на новий світовий рівень. YUNA – одна з небагатьох чесних премій, яка з кожним роком стає кращою і прокачується.

Як ти ставишся до того, що шанувальники вважають тебе найбільш недооціненим артистом України?

Я не почуваюся недооціненим. Можливо на світовому рівні, але в кожного свій час. Моя музика не має меж. Я не так давно в грі, не так давно працюю над своїм сольним проектом. До цього я співав у рок-гуртах, грав рок-музику. Це був зовсім інший етап моєї музичної кар’єри. Паралельно з цим я грав в акустиці, в мене був проект, де ми їздили з квартирниками. Максимальна кількість слухачів на моїх концертах була сто чоловік. Кожен артист, хто їздить з квартирниками розуміє, що  це дуже складно організаційно. Проте це дуже атмосферно. А десь у 23-24 роки я зрозумів, що хочу пов’язати своє життя з музикою, тому що до цього я ще паралельно працював у реанімації, був помічником анестезіолога. Від 2015 року, коли я випустив свій перший сольний альбом "Океан" минуло 5 років і я вважаю, що я вийшов на новий рівень. Відтоді я почав сам працювати над своєю музикою. Я вирішив стати сам собі режисером, продюсером, саунд-дизайнером. Після цього щось у моєму житті змінилося.

Про що твоя фотосесія з сотнею фанів на ста квадратних метрах?

 Я дуже щиро і відверто завжди спілкуюся зі своїми слухачами, ми їх називаємо стихійними фанатами. Їх дуже багато. І цього року їх стало ще більше. То ж ми вирішили влаштувати зустріч, щоб побачитися з ними, поспілкуватися, поспівати пісні напередодні туру. Але потім я зрозумів, якщо ми вже зустрічаємося, було б дуже круто цей момент запам’ятати і залишити в історії. То ж ми вирішили зробити концептуальну фотосесію і відеозйомку, де наші слухачі будуть разом з нами, як один єдиний організм, повністю вдягнені в білий дрес-код. Тож ми зустрілися з ними, поспівали, зробили дуже класну фотосесію, усі були дуже красиві. Це був цікавий досвід.

Ти займаєшся сонграйтерством. Пам’ятаєш, коли вперше написав пісню для когось?

Я з цього розпочинав свою кар’єру. Я розумів, що для того, щоб мені знімати кліпи, поповнювати свою команду талановитих професіоналів так чи інакше потрібні матеріальні ресурси. То ж я почав з того, що писав пісні для різних артистів і пропонував  свою музику. Одна з перших зірок, яка відгукнулася на мою пропозицію була Регина Титаренко. Я написав їй повноцінний альбом. Це був її перший альбом, який дуже високо оцінили фани.

Нагадаємо, що вже цієї п'ятниці, 28 лютого, Артем Пивоваров виконає свою пісню "Дом" на одному з головних майданчиків країни – в Палаці "Україна", де пройде "Великий Весняний Концерт".

 На фото: Артем Пивоваров