Відвідування кар’єрів, шахт, заводів викликає в туристів великий інтерес – Іван Ліптуга про індустріальний туризм в Україні

Відвідування кар’єрів, шахт, заводів викликає в туристів великий інтерес – Іван Ліптуга про індустріальний туризм в Україні

Про завдання Держагенства розвитку туризму, туристичну привабливість України та бюрократичні перепони з отримання української візи на хвилях Українського радіо розповідає президент Національної туристичної організації Іван Ліптуга.

0:00 0:00
10
1x

26 лютого Кабмін визначився з керівником новоствореного Держагентства розвитку туризму. Держорган очолила Мар’яна Олеськів, яка раніше працювала у сфері туризму Львова та Одеси.  Наскільки ці міста можуть бути прикладом для інших регіонів України, де є проблеми в туристичній інфраструктурі розповідає Іван Ліптуга: "Питання інфраструктури, збереження пам’яток не є компетенцією агентства туризму. Для цього є інші центральні органи виконавчої влади. Агентство розвитку туризму це форма організації, яка є у багатьох країнах світу і головна його задача це – промоція України у світі для того, щоб до нас приїжджали туристи з інших країн, а також взаємодія із суб’єктами туристичної діяльності, які працюють в Україні: а саме з туроператорами, турагенствами, гідами. Звичайно, Одеса, Львів, Київ – є прикладами для наслідування, тому що це є золотий трикутний туристичної України. Більшість туристів, які приїздять в Україну відвідують саме  ці три міста. Слід зазначити, що за останні роки усі регіони України приділили увагу розвитку туризму. Для цього вони розробляють свої внутрішні політики, затверджують стратегії, вибивають зі своїх місцевих рад додаткові кошти. Туризм вимагає об’єднання зусиль. Слід розуміти, що кожне місто в плані туризму має працювати в синергії, як одна компанія. Органи влади, навчальні заклади, мешканці - всі мають розуміти, що від кожного з них залежить туристична привабливість міста".

Іван  Ліптуга коментує, які міста вже можуть похвалитися гідними результатами:  "Є гарні приклади міст, які роблять ставку на туризм, наприклад, Кривий Ріг. Вони створили собі репутацію центру індустріального туризму і сьогодні дають приклад іншим індустріальним містам, як потрібно ставитися до своєї промоції. Вони представили новий продукт щодо відвідування кар’єрів, шахт, і в туристів це викликає дуже великий інтерес. Просто відпочивати на морі – цим сьогодні нікого не здивуєш. А відвідання об’єктів, на кшталт коксохімічного заводу або шахт – цікаво. У Західній Україні значну туристичну активність демонструють – Івано Франківськ, Тернопіль, Рівне, Чернівці. Усі Карпати працюють над своєю привабливістю для оздоровчого та гірськолижного туризму. На півдні на рівні з Одесою роблять ставку на туризм Херсон та Миколаїв. Наша національна туристична організація проводить серію навчальних тренінгів для розробки туристичних продуктів. Навесні в Одесі, Києві, Львові та Дніпрі пройдуть семінари із залученням іноземних тренерів".

Одним з неприємних моментів для іноземців, котрі прагнуть відвідати Україну є бюрократична тяганина при отриманні української візи. "Загальний тренд у світі направлений на зменшення візових бар’єрів. Україна не належить до країн, які є дуже закритими. Починаючи з 2004 року для країн Євросоюзу, Америки, Канади, Японії та Туреччини візи були скасовані.  Але для багатьох країн українська віза лишалася необхідною. Була система, коли українська віза коштувала дорожче, ніж навіть шенгенська, англійська чи американська, особливо коли йшлося про багаторазову чи термінову візу. Вартість консульських зборів досягала подекуди 500 доларів. Одноразова віза коштувала 85 доларів. Та з часом вартість зменшується. Кілька років тому була впроваджена система електронної візи, був експеримент з отримання візи в аеропорту, зменшилися візові формальності для громадян Китаю, за яких сьогодні змагаються усі країни світу. Тренд на збільшення туристів зі Сходу залишається. Тому візове питання поступово вирішується", – зазначає експерт.

На фото: Іван Ліптуга old.qha