Євробачення-2020: GO-A представлятимуть Україну в Роттердамі

Євробачення-2020: GO-A представлятимуть Україну в Роттердамі

У фіналі Національного відбору на Євробачення-2020 переміг гурт GO-A з піснею "Solovey" і в травні представлятиме Україну на пісенному конкурсі в Нідерландах.

0:00 0:00
10
1x

GO-A отримали 6 балів від суддів та 6 балів від глядачів.

За право представляти Україну на міжнародному музичному конкурсі боролись KRUTЬ, Jerry Heil, Go-A, TVORCHI, KHAYAT та David Axelrod.

Зазначимо, 28 січня 2020 року в Роттердамі провели жеребкування між країнами-учасницями "Євробачення-2020", за результатами якого представник України виступить на сцені конкурсу 12 травня в другій половині першого півфіналу.

GO-A — гурт, який у своїй творчості поєднав український вокал, сучасні танцювальні біти, африканські барабани й потужний гітарний драйв. Учасники гурту - це вокалістка Катерина Павленко, мультиінструменталіст Тарас Шевченко, сопілкар Ігор Діденчук та гітарист Іван Григоряк. Гурт отримав популярність після виходу синглу "Веснянка", що здобув перемогу в конкурсі "The Best Track in Ukraine".

За період існування, колектив встиг виступити на багатьох фестивалях ("Джаз Коктебель", "Polyana Music Festival", "Белые ночи", "Країна мрій", "Гогольфест", "Ведалайф", "Арт пікнік Слави Фролової", "ШEFest") , та представити українську музику на міжнародному рівні в Ізраїлі, Польщі та Білорусі.

 

Читати більше: Нам притаманне українське багатоголосся, якого немає ніде в світі – учасники Нацвідбору на Євробачення GO-A

У листопаді 2016-го гурт представив свій дебютний альбом #Ідиназвук. На початку 2017-го записали різдвяний сингл в колаборації з відомою українською співачкою Katya Chilly. Зараз гурт активно гастролює та готується до релізу свого наступного альбому.