Jerry Heil: пісня "Vegan" стала продовженням того, ким я є сама, на сцені Євробачення я буду корівкою

Jerry Heil: пісня "Vegan" стала продовженням того, ким я є сама, на сцені Євробачення я буду корівкою

Учасниця Нацвідбору на Євробачення Jerry Heil в ефірі Радіо Промінь розповіла, чому написала пісню про веганів, як їй спало на думку піти на Євробачення та у якому образі бачить себе на сцені пісенного конкурсу.

0:00 0:00
10
1x
Програма:

Як взагалі спало на думку піти на Євробачення?

— Я пробувалась у минулому році і отримала відмову. Правда, я мала геть інший репертуар. Ще у минулому році я писала більш альтернативну музику, і тоді пісня не пройшла, хоча у цьому році ми бачимо, що основна маса конкурсантів — це якраз люди, які роблять альтернативну музику: інді-поп і так далі. Пройшло 8-9 місяців, відколи вийшла "Охрана, отмєна", і я ніби, знаєте, знайшла свою нішу. Це ніби і поп, ніби і не поп, але заходить. І коли я зрозуміла, що зараз будуть слухати на Євробачення людей, я вирішила все-таки спробувати. Я сама веганка. Відповідно, пісня "Vegan" стала продовженням того, ким я є сама. Так вже повелося, що у мене є пісні на, скажімо, кухонну тему, але це моя фішка, що я на прикладі однієї вузької тематики можу розкривати декілька проблем. І мені здається, що це класно і це легко доносити таким чином.

Ти стежиш за Євробаченням? Хто тобі запам’ятався?

— Я люблю нестандартне виконання. Я не слухаю, наприклад, пісню Нетти (Netta — переможниця конкурсу Євробачення 2018  — ред.), але те, як вона цю пісню подала, сам номер і те, яка вона, і цей тренд з бодіпозитивом. Мені теж кажуть: "Ти у соціалку пішла, ви йдете за трендами, тому що це модно". А хіба це погано, що такі тренди зараз пішли? Зраз абсолютно інші тренди. Здорові і правильні. Вони відкривають людям очі.

Що переможе цього року на Євробаченні: шоу чи музика?

— Не можна вгадати. Точно переможе щось нестандартне, тому так вже повелося останні роки. Ти можеш виділятися не тільки номером. Ти можеш виділятися піснею. Я старалася і пісню гарну написати, і над номером ми працюємо. А вже там, як буде.

Ким ти себе бачиш на сцені Євробачення?

— Корівкою. Все побачите. Точно буде дуже багато кольорів у цьому всьому.

Як думаєш, європейцям так само зайдуть твої пісні, як і українцям?

— Я дуже на це сподіваюся. Інакше я б не робила все це, що я роблю.