Я дивлюсь на Євробачення як на велику гру за свою Україну – Катя Chilly

Я дивлюсь на Євробачення як на велику гру за свою Україну – Катя Chilly

Про своє бажання представити Україну на Євробаченні-2020, атмосферу серед учасників Нацвідбору та нову пісню, яка створилася, не питаючи дозволу, радіо Промінь розповіла співачка Катя Chilly.

0:00 0:00
10
1x

Чому ти пішла на Нацвідбір Євробачення-2020?

Я просто хочу представляти Україну на Євробаченні.

Як ти оцінюєш свої шанси на перемогу у відборі?

Я слухала пісні, які будуть представлені на цьому конкурсі від України і я можу сказати, що це сильні пісні. Є деякі пісні, що навіть я можу хитати головою і казати "Так". Тому я не дивлюся в цю історію як на конкурентну, я дивлюсь в неї як гідно представити Україну. Але це має бути красивий концерт, як восьмого, так і шістнадцятого та двадцять другого лютого. І той хто пройде й буде представляти Україну, маю надію, представить її красиво й гідно. Ми маємо розуміти, що Євробачення – це величезний конкурс, щілина у великий світ і крізь неї може відбутися будь-що і ми вибираємо, що саме відбудеться.

Кожен з нас, музикантів, дуже пильно дивиться і всередину, і назовні і робимо все, що від нас залежить. Тому я скоріше дивлюся не в конкурентну історію, а в дуже велику гру за свою Україну. І те, що я бачу поміж учасниками, це взаємодія, любов, повага, командна гра.

У твоїй кар’єрі зараз злет, підйом. Євробачення допоможе рухатись ще вище у правильному напрямку?

Мені здається, що мій напрямок визначає точно не це. Я мислю іншими категоріями. Євробачення зараз – це те місце, де я маю бути.

Коли ти усвідомила, що зараз тобі потрібне саме Євробачення?

Я просто зрозуміла, відчула це. Потім написала Руслану Квінті, це музичний продюсер, до якого віку можна подаватися на Євробачення. Він сказав "До ста", я відповіла, що підходить.  

Розкажи трохи про пісню.

Пісня називається "Піч". Піч у людському тілі – це рівень матки, там, де зароджується життя. Пісня про життя і смерть, шлях мага, двічі народженого, просвітленого. Ця пісня передає традицію і на нашому виступі буде представлена не лише наша традиція, шамани говорять, що кров землі – це традиційна пісня. Ми будемо кров’ю нашої землі.  

Починатися пісня буде із слів, які написав мій син Святозар. Він прокинувся і колись мене дещо запитав, я це записала в зошит. Так буде починатися пісня. А потім буде відбуватися сама пісня і, чесно кажучи, я її боюсь. Мої хлопці вперше її почули на сцені, бо ми домовилися, хто що робить, але вперше всі її почули на сцені. Вона в мене не питала дозволу, вона просто створилась. Й коли я дивилась всі нові пісні, яка найбільше відповідає цьому конкурсу, єдине, що попросилося, це вона.

Ти сказала, що боїшся пісні. Чому?

Тому що вона жива істота, трошки інша, але надзвичайно потужна й красива.  

Там буде якийсь особливий перформанс крім вокалу? Що буде відбуватися на сцені?

Нас буде шестеро на сцені, адже за умовами конкурсу Євробачення на сцені може бути лише шість осіб. За кадром в нас також буде дуже багато співтворців цієї маленької великої пригоди, яка вартує, навіть якщо це буде один ефір, адже це можливість нам усім це подарувати.

ФОТО: Українське радіо