Учасники Нацвідбору на Євробачення-202 гурт "Cloudless": "Ми - нова українська музика"

Учасники Нацвідбору на Євробачення-202 гурт "Cloudless": "Ми - нова українська музика"

Про те, чим музиканти збираються підкорювати українського глядача на Нацвідборі Євробачення-2020, як працюється у новому складі та який меседж музиканти хочуть донести світові Українському радіо розповіли учасники гурту "Cloudless" Юрій Каналош та Антон Панфілов.

Нещодавно йшлося про те, що гурт призупиняє свою діяльність, але пройшло два місяці і все добре…

Антон Панфілов: технічно "Cloudless" призупинили діяльність ще влітку, тому що після виходу альбому ми стали на паузу. Ми розбіглися, тому що в нас різні бачення процесів та нової музики. Восени ми випустили прощальний кліп, поставили крапку, але у минулому році, минулому складі. Наразі у нас є новий вокаліст та гітарист, нас зараз троє.

До речі, в нас є цікава історія, як у нас опинився Юрій Каналош. В кінці 2019 року я знайшов Юру на просторах інтернету – X-Factor, Голос країни. Я дзвонив йому два рази: перший раз я подзвонив, кликав його до гурту, але він відмовився.

Юрій Каналош: я розраховував на X-Factor, віддався цьому проєкту і для мене це було дуже важливо. Сказати по правді, я ніколи не бачив себе в гурті, ніколи навіть думки такої не було. Але другий дзвінок і ключове слово "євробачення" дуже допомогло, тому що це дуже крута можливість і мені стало цікаво, як це бути в гурті і працювати з людьми.

Антон Панфілов: два дзвінка, ми зустрілись і за перші три зустрічі в мене вдома, на студії, ми зробили майже чотири демки. Відбулася магія.

Юрій Каналош: ми навіть не очікували такого ефекту, тому що коли я прийшов до Антона, нам треба було написати пісню, спробувати щось зробити. Я завжди писав сам, а тут треба писати з кимось, було дуже незвично. Але зірки так показали, що ми зійшлися і думали однаково, тому що в нас були схожі ситуації в житті, коли не дуже легко було, були депресивні моменти. І пісня, з якою ми йдемо на "Євробачення" саме про це. Неважливо, що коїться в тебе в душі, тобі треба боротися з цими демонами, не треба давати їм силу. Треба просто йти і вірити в себе, навіть якщо в тебе ніхто не вірить.  

А чи не вважаєте ви, що вам ще ранувато йти на Євробачення, адже ви сформувалися не так давно?

Юрій Каналош: новий склад гурту новий, але у кожного з нас вже є певний мішок за плечима і можливо комусь буде здаватися, що ми ще зелені, але це не так. Ми просто нові обличчя, які мають що показати. Ми – нова українська музика.

Розкажіть трохи про написання пісні, з якою ви йдете на конкурс?

Юрій Каналош: скажу правду, я навіть не розглядав цю пісню на початку як ту, з якою представляти Україну. В нас були інші ідеї, але коли ми записали голос і Антон скинув мені в телеграм цю демку, я її послухав і закохався в цю пісню, в мене були мурахи по шкірі. Я просто зрозумів, що це та пісня, з якою ми маємо йти і представляти Україну. Там є дуже багато тем про внутрішнє становище людей, дещо про депресію, про те, що коїться у всьому світі і це дуже важливо донести цю пісню. Людям на широку публіку.

Ким ви себе бачите на сцені Євробачення?

Юрій Каналош: воїнами, які борються за те, щоб просто бути собою. Нам нав’язують думки, якими ми маємо бути. В мене є власний приклад: в одному талант-шоу я був, можна сказати, самовпевнений, хоча це не було так, на X-Factor я був скромний. А просто треба бути собою і не боятися, бо ми одні, інших копій немає.

Антон Панфілов: ми бачимо себе цікавими, музичними, яскравими і з дуже крутою піснею.

А як ви гадаєте, що переможе цього року?

 Юрій Каналош: тут ніколи не вгадаєш, але я дуже не люблю стереотипів, коли кажуть, що ця пісня не для Євробачення, не формат. Це музика, а музика – це Євробачення. Завжди перемагає різне і перемагає справжнє, тому що  якщо ти сідаєш і хочеш написати пісню для Євробачення, я тебе не вітаю. Але якщо ти пишеш пісню від серця, те, що ти відчуваєш і ти не брешеш, ось це правда і це переможе.

Чим ви дивуватимете на сцені Нацвідбору? Що ви готуєте?

Антон Панфілов: в нас буде шоу, але наразі це секрет. Це буде цікаве та непередбачуване шоу. 

Але чому глядчас має віддати свій голос саме за вас? Чим ви вирізняєтеся?

Антон Панфілов: у нашій пісні ми розповідаємо про дуже важливу тему, про те, через що ми пройшли самі. Це особиста криза, депресія. І цією піснею ми дуже хочемо підтримати всіх, хто наразі перебуває у якійсь кризі, тому що не треба приховувати, ігнорувати це, треба працювати над цим, йти до своєї мрії, вірити в себе. І ми дуже хочемо заявити на весь світ, що ви не одні й ця пісня може стати вашим супутником й другом.  

ФОТО: facebook.com/cloudlessband