У Києві презентують проект співаної поезії "Нескорений ПроRock"

У Києві презентують проект співаної поезії "Нескорений ПроRock"

14 січня у Києві у Будинку Звукозапису Українського Радіо відбудеться концертна презентація аудіозбірки "Нескорений ПроRock. Василь Стус". У ній візьмуть участь "ТЕЛЬНЮК:Сестри", "Хорея Козацька", Марія Бурмака, група "Очеретяний Кіт" та інші артисти.

0:00 0:00
10
1x

"Робота над більшістю композицій здійснювалася у майстерні-студії звукозапису "Кофеїн". Це відбувалося в минулому році, останні півроку, якщо бути точнішими, то з серпня до початку грудня. Дуже плідна робота, дуже багато серця й душі, поту і крові в неї вкладено. Серед музикантів та гуртів, які можна знайти в переліку треків, такі знані й легендарні імена, як Марія Бурмака, Тарас Компаніченко, Сестри Тельнюк, такі гурти як "Тінь Сонця", "Fata Morgana UA", "Хорея Козацька", "Очеретяний кіт". Є там й відносно молоді й невідомі, або відомі у вузьких колах виконавці, такі як гурт "Be Twins", Ольга Гриськова, Наталя Прокопович. Серед пісень, які написані спеціально, а це шість пісень, тобто фактично половина, є дві мої пісні. Одну з них виконала якраз Ольга Гриськова й одна - це дует Северина Данилейка з Наталею Прокопович", – розповіла продюсер проекту “Нескорений ПроRock. Василь Стус” Таня Ша в ефірі "Радіо Промінь". 

Аудіозбірка на вірші Василя Стуса має стати першою частиною великого проекту співаної поезії "Нескорений ПроRock".

"Цей альбом-збірка є частиною, ми так сподіваємось і будемо над цим працювати, великого проєкту "Нескорений ПроRock". Ми дуже віримо і дуже хочемо, щоб в нас вийшло зробити також "Нескорений ПроRock. Олена Теліга" і також "Нескорений ПроRock. Василь Симоненко" й "Нескорений ПроRock. Тарас Шевченко". І я особисто дуже хочу, щоб у нас вийшло зробити "Нескорений ПроRock. Григорій Сковорода". Що стосується якоїсь певної стилістики, то ми свідомо не дотримуємось одного музичного стилю, одного музичного жанру в "Нескорений ПроRock. Василь Стус": слухачі знайдуть і традиційний рок, й сучасний рок, і авторську пісню, і майже бардівську пісню, і старосвітські традиції, і неороманс. Наша мета – вплести творчість поетів-класиків або поетів-сучасників у канву дуже сучасного аудіопростору й зробити так, щоб їхні вірші були ближчі до сучасного слухача", каже Таня Ша.

ФОТО: facebook.com/events/445189216119137