Українці святкують Різдво

Українці святкують Різдво

Сьогодні, 7 січня, християни східного обряду, зокрема, українці, відзначають Різдво Христове. Цей день є офіційним державним святом в Україні. Цього дня завершується 40-денний Різдвяний піст, а після Різдва починаються 12-денні святки. Різдво вважається сімейним святом, яке також супроводжується народними гуляннями, вертепом та колядками. 

Українське радіо сьогодні транслюватиме різдвяне богослужіння із Михайлівського Золотоверхого собору.

Окрім того, на хвилях Українського Радіо, Радіо Культура та Радіо Промінь ряд програм будуть тематичними.

Зокрема, в ефірі Українського радіо о 19:10 у програмі "Дзеркало історії" слухайте про те, як відзначали Святвечір і Різдво в Україні у різні історичні періоди.

Радіо Промінь підготувало авторські плейлисти із сучасною та атмосферною музикою, а о 17:40 Віра Сивачук порадить найкращий різдвяний бестселер про любов до життя.

На Радіо Культура ви почуєте різдвяні піснеспіви та популярну класичну музику у виконанні провідних колективів України та святковий концерт з кафедрального собору Аахена. Крім того, о 15:00 ви дізнаєтесь про традиції святкування Нового року та Різдва Христового у різних країнах світу. О 16:50 ви матимете змогу почути "Різдвяну псальму" Миколи Лисенка у виконанні хорового ансамблю "Відродження" зі Золотого фонду Українського радіо та інші різдвяні концерти. Також на Радіо Культура о 21:00 прозвучить ексклюзивний запис 1979 року повісті "Ніч перед Різдвом" Миколи Гоголя у форматі радіотеатру.

Фото — littlepassports.com