Зеленський про обмін екс-беркутівців: ми закінчимо справу Майдану

Зеленський про обмін екс-беркутівців: ми закінчимо справу Майдану

Президент Володимир Зеленський на брифінгу в аеропорту “Бориспіль” прокоментував, чому у список обміну були включені колишні беркутівці, яких звинувачують у розстрілах Майдану

Президент Україні Володимир Зеленський повідомив, що видача ексберкутівців була умовою обміну. Йдеться про  Олега Янішевського, Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Сергія Тамтуру та Олександра Маринеченка, яких напередодні звільнив апеляційний суд Києва.

“Щодо беркутівців – це умови цього обміну. Ми забирали наших героїв, це складне політичне рішення. Наші бійці, військові, наші журналісти - вони всі є герої. Пріоритет був  - повернути наших людей. Я з повагою ставлюсь до батьків і родичів тих, хто загинув на Майдані. Ми, на жаль, не можемо повернути тих, кого вже немає. Але ми могли повернути живих”.  

За словами президента, екс-беркутівців поміняли на розвідників, які потрапили в полон під Дебальцево. 

“Якби в мене було ще 100 беркутівців і мені пропонували б одного розвідника, я би віддав цих 100 беркутівців”, - додав він. 

Зеленський сказав, що спілкувався з родинами загиблих на Майдані. “Ми зробимо те, що обіцяли, справу Майдану ми закінчимо”.   

Також президент пояснив, що обмін наразі іде підтверджених на підтверджених. І по ньому робота продовжується. 

Нагадаємо, під час обміну 29 грудня Україна передала бойовикам 127 людей, натомість до України повернулися 76 полонених.

Фото – Офіс Президента